El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP considera que la cobertura de TV3 i el 324 de la manifestació de Brussel·les pot ser un delicte
  • CA

 

El PP ha presentat un escrit a la Junta Electoral Provincial de Barcelona per tal que aquest ens estudiï si TV3 i el canal 324 van cometre un delicte per la cobertura de la manifestació de Brussel·les del 7 de desembre. El partit de Xavier García Albiol presenta un escrit amb set pàgines en què detalla la cobertura que van fer els mitjans públics, asegurant que “causa un perjudici a les candidatures que no l’han secudant”, si bé el mateix escrit, al qual ha tingut accés El Món, reconeix que la manifestació va ser convocada per l’ANC i Òmnium. Assegura que “és una manifestació amb una clara connotació política, que només beneficia determinades candidatures”, i que la cobertura informativa “ha excedit i ha afectat de manera clara el pluralisme i la neutralitat informativa que ha d’estar present en els mitjans de comunicació públics”. Per tot plegat, sol·licita “l’inici d’un procediment d’incoació del procediment sancionador contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per si dels fets denunciats se’n deriva un delicte i infracció dels contemplats a la LOREG”. Entre les proves que aporta el PP, hi ha una piulada d’ERC, una del PDeCAT i una dÒmnium Cultural, per evidenciar el suport d’aquestes formacions a la manifestació. 

 

El PP, a més d’intentar que la CCMA sigui sancionada per un delicte, també demana que es compensi el seu partit amb cobertura informativa. Demana que “es dictin mesures concretes per compensar en termes d’igualtat i proporcionalitat la formació política que represento pel perjudici causat a la nostra candidatura”. 

L’escrit del PP també demana a la Junta Electoral que faci un advertiment a la CCMA per als dies que falten de campanya perquè respecti la LOREG “sobre les garanties de respecte als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa que ha de regir els mitjans de comunicació, especialment els públics i en període electoral”. De fet, el raonament del PP per demanar una compensació i alhora demanar a la Junta Electoral que consideri si és un delicte o no, i per tant, sancioni la CCMA, és que entén que la manifestació “és un acte electoral”.  

 

LLEGIU L’ESCRIT DEL PP EN AQUEST ENLLAÇ  

 

Cal recordar que la cobertura informativa que va fer de la manifestació TV3, el 324 i Catalunya Ràdio va ser molt més reduïda de la que, per exemple, van fer mitjans de comunicació espanyols, que van oferir senyal en directe, així com mitjans internacionals que també van retransmetre la manifestació. El cap d’informatius de TV3, David Bassa, fins i tot va fer una piulada lamentant que la televisió pública no havia pogut desenvolupar la tasca informativa com correspondria per la pressió dels partits unionistes, que amenaçaven de denunciar el mitjà. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa