El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP veu bé concórrer a les eleccions catalanes i basques amb la fórmula que proposa Cs
  • CA

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que els populars estan disposats a concórrer a les eleccions catalanes i basques amb la fórmula que proposa Cs de ‘Millor Units’ però ho rebutja a Galícia. García Egea ha argumentat que el PP gallec ja aglutina per sí sol el centredreta i que no hi ha el mateix problema que a Catalunya o Euskadi, ja que el nacionalisme no és una “opció real” a Galícia. “Al País Basc i a Catalunya ens posarem d’acord clarament” per “unificar el centredreta” i “reorganitzar” el “constitucionalisme”, ha dit en declaracions a la Sexta aquest dimecres, però ha defensat mantenir les sigles del PP a Galícia encara que s’obren a buscar altres fórmules, com integrar membres de Cs a la llista del PP.

García Egea ha defensat que comparteixen amb Cs l’objectiu que governi el centredreta als tres territoris però ha defensat diferenciar amb quin tipus de fórmula aconseguir-ho. El secretari general del PP ha explicat que seguiran negociant per anar junts a les eleccions. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat reticent i ha considerat aquest dimecres al matí en una entrevista a la ‘Cope’ que la proposta de fer una coalició que superi les sigles dels partits “no és honesta”. Núñez Feijóo ha remarcat que el PP té majoria absoluta a Galícia mentre que Cs no té representació.

“Jo no em veig enterrant les sigles del PP a Galícia”, ha dit Núñez Feijóo, i fer-les desaparèixer “és un error”. “Si el que es pretén és que votants de Cs en massa votin al PP de Galícia amb gent de Cs dins del PP de Galícia, nosaltres estem disposats a parlar-ho”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa