El PP català acusa el Govern de "donar instruccions" perquè la gent gran "mori a casa"

La política catalana comença a habituar-se a fer ús del coronavirus com a arma llancívola

La pandèmia de coronavirus comença a convertir-se en arma llancívola a mans dels polítics. Si l'entorn dels Comuns culpabilitzava fa dos dies de l'agreujament de la situació als governs pretèrits de CiU, avui qui fa servir la pandèmia per acusar és el PP català. El diputat popular Santi Rodríguez ha denunciat aquest dimecres el Govern per "donar instruccions" perquè la gent gran "es mori a casa", després que s'hagi filtrat un document del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) en què es fan un seguit de recomanacions sobre els pacients de Covid-19 de més de 80 anys.

Experts han explicat avui mateix que aquests criteris són els mateixos que en qualsevol altra situació perquè hi ha persones que, tenint en compte les malalties prèvies que tenen, no es beneficiaran d'un ingrés a l'UCI, sinó que més aviat tot el contrari. La mateixa consellera de Salut, Alba Vergès, s'ha vist obligada a explicar que els criteris mèdics prevalen i que és obvi que algú de més de 80 anys amb possibiltat de sobreviure a l'UCI hi ingressarà.

 

Rodríguez ha atacat el Govern fent servir la informació sobre el protocol però l'objectiu era criticar que es posin pals a les rodes a l'actuació de l'exèrcit espanyol en la construcció d'un hospital de campanya a Sabadell. La mateixa Vergés ja ha aclarit aquest migdia que no s'ha impedit la feina de l'exèrcit, sinó que els militars pretenien aixecar unes tendes de campanya dins del recinte quan el que s'aconsella són unes mampares com les que s'han instal·lat a l'hospital de campanya d'IFEMA a Madrid, més còmodes per al personal sanitari.

 

Comentaris