El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP avisa que la proposta de 8 setmanes per a l’estat d’alarma no és negociable
  • CA

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha avisat que la seva proposta de reduir l’estat d’alarma de 6 mesos a 8 setmanes, és a dir, uns dos mesos, “no és objecte de negociació“. En roda de premsa des del Congrés, Gamarra ha defensat que és un termini suficientment “ampli i flexible” per fer les reformes legislatives necessàries per poder fer front a la pandèmia amb legislació ordinària i no necessitar un estat d’alarma. D’altra banda, ha criticat que sigui el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i no el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui comparegui dijous al Congrés per presentar l’estat d’alarma. “No podem entendre que novament el president utilitzi Illa com a escut quan és per parlar de suspendre llibertats“, ha dit.

La portaveu dels populars ha explicat que no estan negociant amb PSOE i Unides Podem les condicions del nou estat d’alarma però ha afegit que si volen negociar, el PP hi està disposat. Preguntada per si es plantegen l’abstenció, Gamarra no ha volgut entrar a valorar quin pot ser el sentit del vot del seu grup parlamentari el dijous argumentant que ara s’està a la fase de la negociació i que quan es vagin superant les fases, ja es veurà quina serà la posició del seu partit. Amb tot, Gamarra ha insistit que l’estat d’alarma ha de complir dues condicions: proporcionalitat i control parlamentari.

La portaveu del PP també ha criticat que el govern espanyol vulgui una “tramitació extremadament breu” dels pressupostos de l’Estat al Congrés. I ha defensat que s’haurien de garantir, i encara amb més motius aquest any, el compliment dels terminis del reglament. Com a exemple, ha posat que només es donen tres dies per a les compareixences. Finalment, preguntada per si hi ha negociacions amb PSOE sobre el CGPJ, Gamarra ha respost que no perquè no es compleix una de les condicions, la retirada de la proposició de llei registrada per PSOE i Unides Podem. Segons la portaveu dels populars, aquesta iniciativa ni s’ha parat ni s’ha suspès.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a octubre 27, 2020 | 14:44
    d'on no n'hi ha no en raja octubre 27, 2020 | 14:44
    pp = dictadors els hereus del franquisme mostren els seus orígens el franquisme per davant de la salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa