El PP avisa que és "difícil" una coalició amb Cs si pacta els PGE amb Sánchez

Alejandro Fernández assenyala que reagrupar el constitucionalisme és un objectiu "ineludible a mitjà termini"

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha alertat a Cs que és "molt difícil" una coalició electoral a les pròximes eleccions catalanes si el partit taronja pacta els pressupostos de l'Estat amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En una entrevista a 'Esradio', Fernández ha assenyalat que reagrupar l'espai de centre-dreta o constitucionalista a Catalunya és un objectiu "ineludible a mitjà termini" però ha afegit que per ajuntar les sigles s'ha de tenir "un projecte comú molt clar, una confiança a prova de foc i una estratègia compartida". Així doncs, per al president del PPC, una cosa és el reagrupament del constitucionalisme i una altra una coalició electoral. "La barreja de sigles pot desorientar l'elector", ha conclòs.

"Compartir sigles amb qui pacta els pressupostos amb Sánchez és molt difícil i si els pressupostos acaben tenint també el suport d'ERC i Bildu, ja ni t'explico", ha afirmat Fernández. Preguntat per si la diputada al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, farà campanya a les eleccions catalanes, Fernández ha evitat contestar i s'ha limitat a dir que la seva obligació com a president del PPC és treure el "màxim rendiment" a tots els diputats i ser capaços d'anar tots en la mateixa direcció.

 

"La meva obligació és que les aigües es calmin i intentar reconduir la situació. Que quan arribin les eleccions diguem tots el mateix i estiguem centrats en la lluita contra la pandèmia i la lluita per defensar els drets dels no nacionalistes", ha afirmat després que el PP destituís Álvarez de Toledo com a portaveu del PP al Congrés. Tot i així, ha dit que no ha parlat amb ella del seu paper a la campanya catalana perquè les eleccions encara no s'han ni convocat.

Pel que fa a la decisió de Cs de substituir Lorena Roldán per Carlos Carrizosa amb l'argument de facilitar una eventual coalició electoral amb el PPC, Alejandro Fernández ho ha considerat una "explicació burda" i una justificació d'un "assumpte intern". En aquest sentit, ha dit que no li agrada que utilitzin el PPC com a "coartada" i ha volgut aclarir que el seu partit no té predisposició ni està en contra de Roldán ni de Carrizosa.

 

Comentaris