El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portabella, ratificat com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona
  • CA

ERC de Barcelona ha ratificat el seu líder, Jordi Portabella, com a alcaldable a la capital catalana, posició que ja ha ocupat a les eleccions municipals de 1999, 2003 i 2007. Portabella ha estat reelegit amb el 87% del suport de la militància que ha assistit al LXI Congrés de la federació republicana barcelonina.

En la seva intervenció, Portabella ha assegurat que se sent plenament capaç de liderar la ciutat a través del que ha definit com “un nou espai polític lleial i honest amb la societat”. Sobre la candidatura conjunta amb Reagrupament, el republicà ha destacat que “no es tracta d’una summa feta per la por de no sortir-hi”, sinó que el que busquen és tenir prou força per crear majories i no haver de conformar-se, només, amb condicionar. L’actual context “requereix d’un nou vestit. No es tracta de treure el que ja està bé, sinó d’actualitzar els vells valors vigents”, ha dit.

Per la seva banda, el líder d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat a Portabella i als republicans barcelonins el seu màxim suport en totes les reivindicacions que s’han de demanar a les institucions estatals, actitud combativa que l’equip de govern de Jordi Hereu, format pel PSC i ICV-EUiA, “ha estat incapaç de fer, potser perquè forma part del seu ADN”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa