El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portabella lamenta no haver-se "plantat" més davant d’Hereu
  • CA

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha lamentat que aquest mandat no s’hagi “plantat” més davant l’alcalde, el socialista Jordi Hereu, a qui ha donat suport des de l’oposició per tirar endavant els pressupostos i projectes de ciutat.

“Hauríem haver-nos plantat més vegades”, ha admès Portabella, encara que ha subratllat que quedar-se a l’oposició li ha permès guanyar llibertat d’acció, de manera que no s’ha vist “condicionat” per coses que no li agradaven.

El líder d’ERC també ha criticat que Hereu hagi practicat la sociovergència durant tot el mandat i ha culpat ICV-EUiA “perquè és corresponsable i copartícip” per haver tingut al Govern municipal a dos tinents d’alcalde, Ricard Gomà i Imma Mayol. De fet, els hi retreu -als ecosocialistes- que vegin ara un gir sociovergent a Hereu, postura que Portabella veu electoralista perquè l’expressen a quatre mesos de les municipals: “El que no pots és estar al govern i criticar al govern. Per fer aquest discurs, haurien haver sortit d’ell “.

Davant d’això, ha desitjat que els electors valorin que ERC ha exercit d’oposició constructiva i no ha caigut “en el dogmatisme de vella oposició que tot ho troba malament quan no tot es fa malament, ni en el del bipartit, que diu que tot ho fa bé “.

També ha censurat la falta de lideratge d’Hereu, els esforços han estat “insuficients per evitar el declivi del model”, de manera que Portabella insisteix que s’ha de renovar perquè la ciutat sigui competitiva en les pròximes dues dècades.

DEMANA “SEGURETAT” A LAPORTA

El líder municipal d’ERC treballa per forjar un “tercer espai” a les eleccions municipals de maig que aglutini a independentistes i socialistes desencantats, per al que ja ha pactat amb Reagrupament i continua els contactes amb SI, el partit de Joan Laporta.

Portabella i Laporta no tancaran un possible acord fins almenys després del 20 de febrer, quan SI celebra el seu congrés, on votarà els estatuts que fixen que Laporta hauria de renunciar a la seva condició de diputat del Parlament si vol optar a l’Ajuntament de Barcelona .

Conscient que es juguen molt en els comicis, Portabella ha reclamat seguretat negociadora a SI pels canvis de posició i interlocutor: “No sé a qui he de creure, si a Laporta que és el líder indiscutible de SI o Alfons López Tena i Uriel Bertran que ho desmenteixen “.

Veu com a condició irrenunciable que les sigles d’ERC apareguin en les que adopti la coalició, ja que també aporten vots al costat del candidat, i aspira a mantenir els quatre regidors concorrent amb Reagrupament, que serien més si ho fan coalició amb SI.

Portabella ha admès que havia mantingut contactes formals per sumar a la seva candidatura el nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i ha valorat que la seva entrada al Govern ha estat una decisió lliure buscant el millor per a ell i la seva política.

En canvi, ha assegurat que per ara no ha parlat amb l’ex consellera Montserrat Tura, qui li disputa a Hereu la candidatura socialista a les municipals de maig amb unes primàries, sobre les quals ha lamentat que pesi més el dia després i tem que ” descentren “l’Ajuntament.

En relació a la bancarització de les caixes, ha censurat “la falta de transparència” del Banc d’Espanya, i ha demanat que conservin la seva participació en empreses per mantenir la vigorositat de la indústria catalana, les seves seus centrals a Catalunya, l’obra social i el crèdit per als autònoms.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa