Portabella insisteix en fer una coalició municipal independentista

El líder local d'ERC diu que no es repetirà la pèrdua de vots perquè a Barcelona ERC no va entrar al govern local

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha tornat a apostar avui per formar una coalició amb les formacions independentistes que vulguin concórrer a les eleccions municipals, ja que "quan l'independentisme es presenta dividit es debilita", ha dit després de l patacada a republicana a les eleccions parlamentàries.

En roda de premsa, ha incidit que la seva intenció és "aglutinar, no centrifugar", i ha advertit que a les municipals fa falta un 5% de vots per obtenir representació -respecte del 3% de les catalanes-, per la qual cosa és obert a iniciar contactes amb les forces que es presentin a les municipals de Barcelona "amb perfil progressista i independentista".

En principi, però, només ha confirmat la seva candidatura la CUP, ja que Reagrupament ha confirmat que no es presentarà a les eleccions municipals i Solidaritat Catalana va deixar el tema en espera dels resultats que obtinguessin al Parlament de Catalunya.

No es repetirà la caiguda descontrolada

Puigcercós no considera que la caiguda dels republicans a les darreres eleccions es repeteixi a les municipals, encara que seran "complexes". En el cas de Barcelona, el líder local ha assegurat que la seva estratègia, diferent de la d'ERC a la Generalitat -no entrant en el Govern municipal- li serà premiada amb l'augment del rèdit electoral en les municipals i, "per tant, en forma de vots".

Ha avisat que les declaracions de líders socialistes "encara aporten més dubtes" sobre si l'alcalde, Jordi Hereu, serà el candidat, i veu sorprenent que el portaveu socialista al Parlament sigui Joaquim Nadal i no la número 2 per Barcelona, Montserrat Tura, un dels noms que més ha sonat com a possible relleu d'Hereu.

 
 

Comentaris