El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portabella convida els socialistes desencantats al “tercer espai”
  • CA

El president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, diu que la seva oferta de fer una gran aliança multipartit de cara a les eleccions municipals també compta amb socialistes desencantats.

En declaracions a Com Ràdio, Portabella ha defensat que la seva proposta, que anomena un “tercer espai”, no només va dirigida a Solidaritat per la Independència (SI) i ha reconegut que també n’ha parlat amb representants de l’ala catalanista del PSC. Encara que no ha volgut citar noms, ha dit que l’última vegada que n’ha parlat amb algun d’ells ha estat “fa menys de 24 hores”.

Respecte aquest “tercer espai” ha concretat: “Hem de fer un tercer espai ubicat entre l’esquerra nacional i la sobiranista, que neix en forma de taca d’oli, que s’ha d’enfortir de gent que ara està al partit socialista i que no acaba de trobar el seu encaix dins del PSC-PSOE com en persones netament independentistes”, ha argumentat Portabella.

No hi haurà sorpreses al Consell Nacional

Portabella, que també és president del consell nacional d’ERC, creu que ni hi haurà “cap sorpresa quan Joan Puigcercós se sotmeti a la confiança dels militants”. “Ens coneixem tots”, ha afirmat. Tot i això, el republicà demana a la direcció del partit una important procés de reflexió intern, “sense lluites caïnites”.

Portabella també s’ha mostrat partidari de seguir una “línia d’humilitat, de reconèixer errors i amb propostes integradores per incorporar gent a la direcció”. És partidari d’evitar el tancament per no trobar-se en una situació que ja s’ha viscut i “sempre acaba desembocant en una situació de desajust intern”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa