El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portabella assegura que la coalició amb Rcat i Laporta a Barcelona enerva CiU i PP
  • CA

El candidat d’ERC-Rcat a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha defensat aquest dimarts que les negociacions amb el líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, per tancar la coalició independentista “posen nerviosos” CiU i PP, als qui ha acusat de generar confusió.

Malgrat que aquest dilluns ha acabat anul·lant-se l’escenificació de l’acord entre ERC-Rcat i Laporta, Portabella ha afirmat en declaracions als mitjans que les negociacions “van molt bé i tenen bon futur”, i molt probablement l’acord es tancarà abans de divendres.

Entre els serrells que encara continuen oberts figura quin paper tindrà Democràcia Catalana a la llista –el ‘número 2’ podria ser per a Laporta, i queda saber el cinquè i altres llocs–; amb Reagrupament, la seva posició s’ha concretat amb el quart lloc de la llista i els múltiples de cinc.

Portabella ha realitzat aquestes declaracions després que, en roda de premsa, el candidat del PP, Alberto Fernández Díaz, hagi afirmat que des de la setmana passada hi ha “converses” a instàncies d’ERC per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per la via d’urgència a la Comissió de presidència, Territori i Funció Pública d’aquest dimecres.

Segons Fernández Díaz, amb això els republicans pretenen barrar el pas a una hipotètica constitució d’un grup mixt a l’Ajuntament, per evitar que ocorri com al Parlament i Laporta pogués abandonar la coalició independentista, tot i que Portabella ha assegurat que no han promogut aquesta modificació del ROM ni pensen fer-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa