El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portabella aposta per unes primàries obertes a tothom
  • CA

El president d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, està convençut que és possible fer una coalició independentista a nivell local “tan estable” com CiU i per això cada dia dóna més detalls de com aquesta podria ser i quin podria ser el procediment per escollir un candidat a l’alcaldia de Barcelona.

En aquesta línia, avui el líder republicà, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha apostat per fer unes primàries a l’estil del Partit Demòcrata dels Estats Units, és a dir, a les quals on tothom pugui presentar a qui consideri oportú i la gent pugui apuntar-s’hi sense ser militant del partit, per escollir el candidat. “Podem dirimir civilitzadament entre nosaltres”, ha assegurat.

Ara bé, malgrat aquest esperit de bona entesa, Portabella ha demanat protagonisme per ERC ja que és “el partit gran”, amb el doble de vots que els de la suma de les altres formacions i amb 80 anys d’història. I ha recordat que el candidat ha de ser una persona amb trajectòria i conegut, com és ell mateix. Les negociacions entre ERC i Si continuaran la setmana que ve.

Finalment, no ha descartat la presència en la coalició de “socialistes desencantats” que advoquen per un model federalista -malgrat CiU hagi fitxat per a la Conselleria de Cultura Ferran Mascarell, amb qui Portabella ja havia contactat-. El dirigent republicà ha subratllat que tenen més de sis setmanes per presentar aquest nou projecte i ha advertit que en aquest sentit encara hi poden haver sorpreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa