Ponsatí s'obre a estudiar el futur dels concerts a les escoles que segreguen per sexe

La consellera d'Ensenyament creu que l'extensió de l'escolarització obligatòria fins als 18 anys es podrà plantejar a mesura que hi hagi més recursos

 

La nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, no preveu canvis en els concerts educatius perquè "són un compromís" del Govern i trencar-lo ''causaria més problemes que no resoldria''. Tot i això no tanca les portes a estudiar "en un futur'' els concerts a les escoles que segreguen per sexes. Per Ponsatí, però, la reflexió s'ha de fer "sobre evidències i fonamentacions" perquè considera que no potser un tema "apriorístic". Ponsatí reconeix que les propostes que recull el document 'Ara és Demà', com pot ser l'escolarització obligatòria fins als 18 anys, són ''naturals'' i s'aniran desenvolupant en funció dels recursos disponibles.

 

Clara Ponsatí recorda que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) es va aprovar amb consens i consagra el sistema de "coexistència" de la xarxa pública i la xarxa concertada. La nova consellera d'Ensenyament recorda que la política de concerts no ha canviat des de l'època del tripartit i no preveu, a curt termini, fer-hi modificacions. Ponsatí creu que el sistema educatiu català "funciona bé" i en destaca els bons resultats a les proves de competències bàsiques d'enguany. Per aquest motiu, assegura que continuarà les línies de treball de la seva predecessora, Meritxell Ruiz.

 

La nova titular d'Ensenyament és partidària de mantenir el sistema d'immersió lingüística a les escoles perquè és el que demana la "immensa majoria" de les famílies. Per Ponsatí n'és una mostra que d'entre el més d'un milió i mig que té els sistema, només en 154 casos s'hagi sol·licitat l'ajuda dels 6.000 euros per estudiar en una escola privada i en castellà, malgrat les campanyes que s'han dut a terme.

 

Ponsatí, que ha explicat que la Generalitat no ha fet cap pagament en aquest concepte, també ha detallat que les mesures cautelars d'imposar el 25% de castellà com a llengua vehicular que s'han pres en una dotzena de casos judicialitzats tampoc no han afectat, obligatòriament, a tot el grup-classe. Per Ponsatí, les relacions amb el ministre d'Educació, amb qui encara no s'hi ha posat en contacte, han de ser ''correctes'' i amb la ''màxima cooperació'' però ha defensat les competències ''exclusives'' de la Generalitat en educació, tot i manifestar que els preocupa ''l'afany d'interferir-hi'' del Partit Popular que no respecta ni els Estatuts d'Autonomia. Tot i això, Ponsatí ha recordat que l'horitzó és el referèndum d'independència.

 

Comentaris