Ponsatí: "Que Espanya tingui dificultats per constituir govern ens va bé"

"No entenc l'afany d'apuntalar-lo" conclou la consellera exiliada, que només es plantejaria facilitar un executiu del PSOE amb "contrapartides molt visibles i evidents"

La consellera d'Ensenyament a l'exili, Clara Ponsatí, s'ha mostrat contrària al suport a la investidura de Pedro Sánchez i ha assegurat que "a l'independentisme que Espanya tingui dificultats per constituir un govern" li va "bé". "No entenc l'afany per apuntalar un govern a Espanya", ha reconegut en una entrevista al FAQs, i ha afegit després que només "valdria la pena plantejar-s'ho" si hi hagués "contrapartides molt visibles, evidents, sòlides fiables", encara que ha remarcat que no és la situació actual. D'altra banda, Ponsatí ha recordat que, després de l'aprovació del Brexit per part del Regne Unit, ella passaria a ser eurodiputada, encara que no ho ha volgut donar per fer i, de fet, ho ha qualificat de "carambola". En aquest sentit, ha insistit que encara cal veure com serà el procés de substitució dels membres britànics a la cambra europea.

Pel que fa a la seva vista judicial a Escòcia, Ponsatí ha matisat que de moment no se sap si se celebrarà perquè, en ser eurodiputada, tindria immunitat. Tot i això, ha recordat que pretén fer-hi declarar Pedro Sánchez, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Santiago Abascal, entre altres, i ha explicat que així busca demostrar que és un judici polític i que, en cas de donar llum verda a l'extradició, no tindria un judici "just" a Espanya.

 
 

Comentaris