El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ponsatí edita un llibre en anglès per explicar l’independentisme al “públic internacional”
  • CA

Una guia ràpida, entenedora i sense embuts. Així es pot definir el llibre The case of the catalans: why so many catalans no longer want to be part of Spain, que ha editat la consellera d’Educació a l’exili i eurodiputada de JxCAT Clara Ponsatí. El llibre, editat a Escòcia, conté assajos, a més d’un de Ponsatí,  de Carles Boix, Albert Carreras, Jordi Muñoz, Enriqueta Aragonès, Xavier Cuadras i Antoni Abat.

Aquest llibre, però, no té un origen immediat. Ponsatí explica a El Món, que el van començar a escriure entre el 2016 i el 2019, amb interrupcions. La idea de Ponsatí era “posar una mica de llum al cas català a ulls del públic internacional, inicialment molt desorientat sobre tot el que estava passant a Catalunya”. Per a Ponsatí, “els fets del 2017 i posteriors potser fan que avui l’aportació del llibre sigui més valuosa que quan es va començar”.

De moment, el llibre es distribuirà principalment a les llibreries del Regne Unit, si bé també arribarà a diverses llibreries catalanes i, en qualsevol cas, es podrà adquirir a través de les principals plataformes de venda digitals. El llibre sortirà el 10 de novembre, en una presentació virtual de Ponsatí amb el polític del Scottish National Party Gerge Kerevan. El títol del llibre és pràcticament el mateix que es va editar a Anglaterra l’any 1714, després del fiasco austriacista i la victòria borbònica sobre els catalans. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a novembre 08, 2020 | 16:47
    Ramon novembre 08, 2020 | 16:47
    Comencem la casa per la teulada. Primer hem d'explicar que som una nació (quelcom que ho subscriu la immensíssima majoria dels catalans). I després, que Espanya no només no ens reconeix com a tal sinó que ens vol extingir, castellanitzar, assimilar. Raó per la qual, per mera supervivència, volem un estat propi. I si ells, el món mundial, no els fa peça el pa, que agafin els espanyols per l'orella i els obliguin a ser menys fills de puta.
  2. Icona del comentari de: Traca a novembre 08, 2020 | 16:49
    Traca novembre 08, 2020 | 16:49
    Y también habla de que hitler se inspiró en la inquisición española? Voy a comprarlo antes de que se agote
  3. Icona del comentari de: Gràcies Clara. a novembre 08, 2020 | 18:44
    Gràcies Clara. novembre 08, 2020 | 18:44
    Ens fa falta un llibre com aquest.
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 08, 2020 | 22:04
    Luisnomeacuerdo novembre 08, 2020 | 22:04
    Está monjita debe escribir mucho y bien para que el resto de Europa y el mundo se traguen las trolas de los fascistas independentistas quieren extender de su país,España. Ya veis los lazinazis con los apoyos que contais la vigilante de la playa de silicona y cuatro to tos más a los que les pagáis para que os digan lo que queréis oír.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa