El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ponsatí dóna un cop de puny sobre la taula de diàleg: “És una enganyifa”
  • CA

L’eurodiputada de JxCAT, Clara Ponsatí, ha pujat a l’escenari de Perpinyà sense ganes de dissimular. Tant és així que ha deixat anar un discurs que és pura dinamita per fer saltar pels aires l’estratègia de l’independentisme institucional. Ponsatí ha dit que no és hora “ni d’estratègies partidistes ni personalistes” perquè qui hi ha de “manar” és la gent: “Només vosaltres! Sou la garantia que no ens aturarem, perquè sense la vostra empenta no haguéssim fet el referèndum, la vostra persistència és la clau que obre les presons i el vostre coratge ens portarà a la independència”.

Ponsatí, que ha elogiat Meridiana Resisteix i els joves que “van guanyar la batalla d’Urquinaona” després de dies d’enfrontaments amb la policia, ha dit que avui “és un gran dia i encara tenim forces i esperances”. Per això, ha afegit, “no ens hem de deixar entabanar per paraules buides, taules de diàleg d’enganyifes que només busquen fer guanyar temps a Pedro Sánchez”. L’eurodiputada ha demanat que l’independentisme es prepari “pel proper embat per la ruptura, per alliberar-nos de l’Estat espanyol des de les institucions i des del carrer”.

El discurs contundent de Ponsatí ha inclòs la denúncia sobre un exili que no és, ha exclamat, “a causa del que diuen que hem fet: som a l’exili perquè som independentistes, a l’Estat espanyol mai hi tindrem lloc si no deixem de ser catalans, ho han viscut els nostres avis, pares i nosaltres, i ho viuran els nostres fills si nosaltres defallim”. Ponsatí s’ha mostrat comprensiva amb la “desorientació” actual del moviment independentista: “És normal després d’una derrota, però ja és hora del seu final, no ens faran lliures les renúncies, les pors, les promeses buides de diàleg dels mateixos que mai compleixen cap promesa”.

Després de Ponsatí ha intervingut el seu company Toni Comín, que ha denunciat que Espanya “no és un estat de dret normal” perquè “no respecta els drets civils i polítics fonamentals”. En conseqüència ha dit Comín que Espanya “no és una democràcia plena avui”. L’eurodiputat ha considerat que “el conflicte a Catalunya és clau pel futur d’Europa” perquè és el conflicte entre “un Estat autoritari” i un moviment polític que reclama el seu dret a decidir el seu futur.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa