El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ponsa sobre Colau: “Els polítics tenim l’obligació de vetllar pel català”
  • CA

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, considera que els responsables polítics han de “donar exemple” en la lluita per la normalització del català: “Hem d’utilitzar al màxim la nostra llengua perquè tenim l’obligacio de vetllar-la”. Ho ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio en referència a la polèmica generada per la decisió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’utilitzar el castellà al seu compte d’Instagram.

La consellera ha reconegut que encara no ha pogut veure el vídeo de Colau per la saturació de feina que té i per tant s’ha mostrat prudent a l’hora de valorar-lo, però sí que ha fet referència a l’argument esgrimit per Colau: “Si ho fa en castellà perquè tothom l’entengui, doncs malament. A Catalunya un percentatge altíssim de la gent entén el català. Precisament, no tenim un problema en la comprensió sinó en l’ús i per això els responsables polítics hem de donar exemple”.

Ponsa també ha parlat d’altres temes relacionats amb l’actualitat cultural, marcada per la reobertura parcial del sector i per les festes de Nadal. Ha assegurat que el sector està “molt content” de poder reobrir i espera que amb la propera tongada de mesures es permeti utilitzar les entrades a actes culturals per anar d’un municipi a l’altre durant el cap de setmana.

La consellera ha anunciat que aquesta setmana ja es podran saber les línies generals que marcarà el Govern de cara a les cavalcades, tot i que ha aclarit que cada municipi tindrà un cert grau de llibertat per decidir com seran. També ha dit que les representacions populars nadalenques com Els Pastorets hauran de reiventar-se per minimitzar els riscos. Per exemple, reduint el nombre de personatges i assajant telemàticament.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa