El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els policies que més es van distingir l’1-O cobraran un extra de per vida
  • CA

Als policies més contundents contra el referèndum del Primer d’Octubre no només se’ls ha condecorat, sinó que tindran un extra de per vida a la nòmina. Així ho indica la legislació que se’ls ha aplicat per haver rebut una medalla o una condecoració per la seva participació en la batejada com Operació Copèrnic. De fet, policies que es troben sota investigació judicial a Catalunya per ús excessiu de la força durant el referèndum han estat condecorats i tindran compensació econòmica vitalícia. 

Segons el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, els agents -sense concretar-ne el nombre- van rebre les condecoracions previstes en els articles 4,5,6,7 i 8 de la Llei 5/1964 de Condecoracions Policials. Aquests articles regulen la medalla d’or i la de plata al mèrit policial; la Creu amb distintiu vermell i la Creu amb distintiu blanc.

Les tres primeres comporten una extra vitalici del sou -mai inferior al de l’escala intermèdia- que consisteix en un 20% del salari del 20%; en el cas de la medalla de plata, el 15% i la creu amb distintiu vermell, el 10%. La Creu amb distintiu blanc no comporta cap pensió però sí punts per a la promoció interna del cos. Aquests increments són acumulables a d’altres condecoracions 

Els motius que s’han d’acreditar per percebre aquestes condecoracions és la mort o resultar ferit en acte de servei; “posar de manifest excepcionals qualitats de patriotisme, llealtat o abnegació“; “mantenir el prestigi de la Corporació”; o casos com ara  “tenir una actuació exemplar i extraordinària, destacant pel seu valor, capacitat o eficàcia reiterada en el compliment d’importants serveis”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa