El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia identifica els membres dels CDR
  • CA

 

 

Les divisions d’Informació dels Mossos, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil estan investigant els membres i el funcionament dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que van actuar durant la vaga general del passat 8 de novembre.

 

Fonts de la investigació han detallat a El Món que les unitats d’informació dels tres cossos policials estan “visionant els vídeos i les fotografies” de la jornada, els enregistraments de les càmares de trànsit per identificar els vehicles que van participar en marxes lentes, perfils de les xarxes socials, escrutant els instigadors dels talls de l’AVE de Girona i Barcelona i repassant els informes dels agents que van fer el seguiment de les presentacions dels CDR des de la seva posada en marxa.  

 

L’escrutini de tota la informació recollida per la policia s’està destriant per identificar no només als portaveus o líders dels CDR sinó que també els seus integrants, especialment als que van participar activament o van impulsar els talls de carretera o les comunicacions durant l’aturada del 8 de novembre. De fet, les tres policies treballen per separat per acarar i contrastar les informacions que obtenen i evitar que, per exemple, els Mossos retinguin informació a la policia espanyola o a la Guàrdia Civil.

De fet, alguns membres del CDR ja han rebut la notificació d’una sanció administrativa, que pot arribar als 60.000 euros, altres han rebut citacions judicials per un pressumpte delicte de coaccions durant la jornada i aquesta mateixa setmana han començat les declaracions, sobretot en poblacions mitjanes de Catalunya on les identificacions són més fàcils.  Les mateixes fonts no descarten que algunes persones siguin investigades pels mateixos delictes pels quals s’ha declarat presó provisional incondicional pels líders de l’ANC i Òmnium, rebel·lió i sedició

 

Curiosament, el comandament que centralitza aquesta investigació per part dels Mossos és l’intendent, i número dos de facto, de la Comissaria General d’Informació, Miquel Justo Medrano, provinent del Cos Nacional de Policia. Aquest intendent fiscalitza tota la informació de recerca dels membres, del funcionament i organització dels Comitès de Defensa de la República. 

8.000 TIPS dels Mossos demanats 

 

Per altra banda, fonts dels sindicats majoritaris dels Mossos mostren la seva preocupació per la investigació que es duia a terme a l’Audiència Nacional pels fets del 20 de setembre i per l’u d’octubre en relació a l’actuació dels Mossos. De fet, recorden que el Jutjat d’Instrucció número tres hauria demanat fins a 8.000 TIPS, números d’identificació dels agents, que haurien participat dels operatius. 

 

Els Jutjats nous

 

La conflictivitat institucional a Catalunya podria fer que s’accelerès la posada en marxa dels jutjats nous a Catalunya que va aprovar el govern espanyol a finals d’octubre. Una tasca judicial ingent que alguns apunten  els jutjats que s’implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona, el 8 i el 9 de Granollers, el 8 de l’Hospitalet, el 9 de Mataró, el 9 i el 10 de Sabadell, el 9 de Terrassa, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el 7 de Reus, el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa