Podemos demana que els diputats del PSOE trenquin la disciplina de vot

"El seu compromís és amb els votants" ha dit Carolina Bescansa, secretària d'Anàlisi Política i Social de Podem

Carolina Bescansa és la secretària d'Anàlisi Política i Social de Podem | EP

 

La secretària d'Anàlisi Política i Social, Carolina Bescansa, ha defensat aquest divendres que "els programes electorals són compromisos i contractes amb la gent" i, per tant, és raonable que els diputats del PSOE que vulguin mantenir la promesa de no permetre un govern del PP trenquin la disciplina de vot, si finalment la direcció de la seva formació opta per l'abstenció.

 

"Entenc que els diputats de qualsevol formació entenguin que el compromís amb la ciutadania que signen quan es presenten a les eleccions són compromisos que s'han de complir", ha assegurat en declaracions als mitjans abans de participar en les Jornades sobre la reforma constitucional organitzades per l'Institut Públic de Dret a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid.

 

En aquest sentit, Bescansa ha criticat que quan per disciplina de vot s'exigeix "anar obertament en contra del que s'ha promès en campanya electoral, les "tensions i dificultats són perfectament raonables". "S'entenen bé perquè és massa contradictori tot", ha afirmat.

 

 

Alhora, ha defensat el dret de Podem a exigir al PSOE en les Comunitats on van recolzar els seus govern que doni explicacions a la ciutadania si finalment s'abstenen, ja que es tracta d'una posició "contradictòria" de manera que van prometre a nivell autonòmic.

 

Comentaris