Podemos culpa Rajoy de la dimissió d'Albert Batlle

La portaveu parlamentaria lamenta que l'Estat faci una "persecució" judicial i policial del procés

La portaveu parlamentària d'Units Podem, Irene Montero, ha responsabilitzat aquest dilluns al Govern de Mariano Rajoy de la dimissió d'Albert Batlle com a director dels Mossos d'Esquadra, a causa de la seva política de "persecució" judicial i policial, i ha defensat que situacions com aquesta es resoldrien amb una cosa "tan senzilla" com la celebració d'un referèndum "pactat".

 

Als passadissos del Congrés, Montero ha defensat que la "persecució" judicial, policial i econòmica que practica el PP cap a tot aquell que dissenteix "no és una bona estratègia" perquè, ha dit, no només "no és democràtica", sinó que, a més, genera "un xoc de trens" que deriva en situacions com la de la dimissió del director dels Mossos.

Enfront d'això, la dirigent de la formació morada ha insistit que "l'única solució possible" és que els catalans puguin expressar-se a les urnes a través d'un referèndum "pactat", una solució que el seu partit ve defensant des de "molt temps" enrere. En aquest sentit, i preguntada sobre si donaran suport que al govern de Mariano Rajoy recorri el referèndum al Tribunal Constitucional, Montero s'ha limitat a subratllar que Podem estarà "com sempre" treballant per què el PP "canviï la seva actitud" i "afavoreixi" la negociació d'un referèndum pactat.

 

 

"Totes aquelles vies que segueixin afavorint la irritació de la situació, el xoc de trens, la persecució política, judicial i econòmica no servirà de res, sobretot perquè no estan tenint en compte la voluntat dels ciutadans", ha resumit. I ha afegit que resulta "absurd" que en ple segle XXI s'estigui explicant que quan existeixen diferents criteris sobre una situació política són els ciutadans els qui, amb el seu vot i les seves opinions, han de decidir l'encaix territorial de Catalunya.

"Sempre estarem del costat que hem estat, que és el més assenyat", ha postil·lat. Sobre la petició de C's, que ha registrat al Parlament una iniciativa per forçar un avançament electoral, Montero ha reiterat que, davant l'"evidència" d'un 80 per cent dels catalans vol decidir el seu futur, la solució a la crisi catalana és un referèndum "amb totes les garanties" en el qual els ciutadans puguin decidir, "sense cap tipus de mediació", quin és l'encaix que volen tenir en el país. "Cal treballar en això ara, demà i després de (la consulta prevista per a) l'1 d'octubre", ha manifestat Montero, abans de subratllar que la de Podem és la posició "més assenyada" i "l'única democràtica".

 

Comentaris