El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podem fa costat a Colau per l’1-O: “Posar capsetes damunt de taules és legítim”
  • CA

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, creu que la postura de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de “facilitar” la celebració del referèndum que prepara la Generalitat per a l’1 d’octubre, per exemple, obrint les portes de les seus municipals o “posant capsetes damunt de taules”, no només és “molt legítima” sinó que a més suposa un acte administratiu amb conseqüències de poca gravetat.

 

“Nosaltres entenem que la mobilització és legítima i que posar urnes no sembla un acte d’extrema violència, per dir-ho de manera suau, i entenem que aquest anunci de l’apocalipsi perquè hi haurà urnes i taules, que sembla bastant inofensiu, prové d’una intenció clara del PP d’utilitzar Catalunya per tapar les seves vergonyes“, ha assegurat Echenique en la roda de premsa que ha ofert durant la reunió de l’Executiva del partit morat.

 

Echenique ha tornat a mostrar les discrepàncies del seu partit amb el full de ruta del president català, Carles Puigdemont, en considerar que la de l’1-O no serà una consulta efectiva i amb garanties jurídiques i que, per tant, no permetrà que els catalans exerceixin el dret a decidir.

Encara així, ha insistit que sí defensen que el que està promovent la Generalitat és “una mobilització legítima” i, per això, també ho seran les “decisions administratives” que prengui l’Ajuntament de Barcelona “de donar suport, obrir portes, col·locar taules o posar capsetes damunt de taules”. “No només és legítima sinó que a més té poques conseqüències de gran gravetat”, ha defensat, per afegir que, a més, es tracta d’una decisió autònoma” del consistori davant la qual la direcció estatal de Podem no té res a objectar. “Forma part de l’autonomia de l’Ajuntament”, ha postil·lat.

 

Quant a la posició de la direcció de Podem a Catalunya de participar activament en la consulta, contradient la postura de la direcció estatal de no implicar-se activament, Echenique ha argumentat que Podem també té autonomia per decidir com actua. Això sí, en aquest cas sí ha defensat la conveniència que el líder català dels morats, Albano Dante Fachin, consulti els inscrits del partit sobre la postura a prendre, ja que existeix una gran “pluralitat” d’opinions sobre aquest tema.

“No crec que que calgui fer una consulta perquè les dues direccions tenen visions lleugerament diferents, sinó perquè són temes centrals i perquè dins de Podem hi ha una pluralitat important, i quan hi ha una pluralitat important, cal intentar que no siguin les direccions les que prenguin la decisió definitiva sinó que siguin les bases. Però és una decisió de la direcció catalana i nosaltres donem la nostra opinió“, ha manifestat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa