El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podem envia al PSOE una proposta per a “reprendre el diàleg”
  • CA

Unides Podem ha enviat aquest dimarts al matí al PSOE un document de propostes programàtiques i de competències, amb quatre opcions diferents, amb l’objectiu de “reprendre la negociació i acordar un govern de coalició que treballi per a la gent”. Així ho ha revelat el partit de Pablo Iglesias en un comunicat, on s’explica que l’equip encarregat de negociar estarà format per Pablo Echenique, Ione Belarra, Jaume Asens, Yolanda Díaz, Enrique Santiago i Juantxo López de Uralde.

Segons el parer d’Unides Podem, “les Eleccions Generals celebrades el passat 28 d’abril van comptar amb una massiva participació que va permetre frenar la possibilitat que les tres dretes conformessin un govern a nivell estatal i, al mateix temps, el vot de la gent no va donar a cap partit polític la majoria absoluta per a conformar un govern monocolor”. És a dir, que, per a Podem, “la gent va votar perquè els partits dialoguin, negociïn i arribin a acords i, per això, des d’Unides Podem pensem que és important reprendre la negociació amb el PSOE perquè el nostre país pugui tenir al més aviat possible un govern de coalició que treballi per i per a la gent, cohesionat i que treballi amb lleialtat en diàleg permanent entre les forces que el componen”.

“Creiem que no és el moment de retrets i sí el d’aprofitar l’oportunitat que amb generositat ens van brindar els ciutadans i ciutadanes del nostre país que van confiar en nosaltres”, afirma el text. La nova proposta, asseguren des del grup confederal, busca reprendre el diàleg “des d’on el vam deixar el mes de juliol, quan l’escassetat de temps va impedir que aconseguíssim un acord amb el PSOE del qual estàvem a prop. Un diàleg que ens permeti conformar al més aviat possible un govern de coalició com ja existeix en molts altres països europeus i també al nostre país a nivell municipal i autonòmic”.

Així, el document enviat aquest mateix matí per Podem al PSOE, inclou una proposta integral de mesures programàtiques, distribució de responsabilitats i competències de caràcter flexible. El text inclou una proposta amb quatre opcions diferents per a la participació d’Unides Podem en el repartiment de responsabilitats en el govern i una proposta programàtica basada en el document que els equips negociadors ja estaven treballant conjuntament al juliol.

La proposta programàtica està basada en la segona versió del document “España Avanza” que el PSOE va fer públic el mes de juliol passat i en l’Acord Pressupostari per a 2019 que Unides Podem i el PSOE ja van signar la passada tardor. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa