El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plataforma per la Llengua convoca un acte en defensa de la immersió lingüística
  • CA

Plataforma per la Llengua convoca un gran acte públic en defensa de la immersió lingüística a les escoles pel mes de febrer, després que el Tribunal Suprem (TS) dictaminés que el castellà també ha de ser llengua vehicular en els centres docents catalans .

L’entitat vol posar en evidència la situació de discriminació i segregació social que la sentència i la seva interpretació poden generar, especialment envers les persones que no tenen el català com a llengua primera. Remarca que “en cap cas el Tribunal Suprem es pot pronunciar sobre normes de rang legal i estatutari, i no s’hauria d’extralimitar de l’objecte propi dels tres casos analitzats ni intentar forçar, com fa de facto, un canvi de model lingüístic educatiu a Catalunya”.

Per tant, i a efectes legals, “les tres sentències haurien de tenir efecte directe només sobre els tres casos, i no anar més enllà”.Aquesta sentència “no té com a fonament cap aspecte pedagògic ni lingüístic, si no que obeeix a interessos polítics”. Segons Plataforma per la Llengua aquest fet “evidencia la poca credibilitat democràtica de l’estat espanyol, on la independència judicial està per sota de països com Nigèria, l’Aràbia Saudita, Tailàndia o Bostwana”.

“La immersió lingüística del sistema educatiu de Catalunya ha garantit i ha possibilitat que les persones que no tenien el català com a llengua materna l’aprenguessin amb el mateix nivell de domini i perfecció que els que sí el parlaven com a llengua d’origen”, segueix el comunicat.

Així mateix, han anunciat que publicaran un informe sobre els avantatges del model lingüístic català, que enviaran als centres i agents educatius, i que portaran davant la comunitat internacional la situació de “excepcionalitat i desprotecció” del català davant d’altres llengües comparables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa