El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pitarch, mà dreta de Gordó, deixa el PDeCAT
  • CA

 

La presidenta de la Comissió Econòmica del PDeCAT i mà dreta de l’exconseller Germà Gordó, Teresa Pitarch, ha decidit fer el mateix i ha enviat una carta al partit per informar que deixa la formació per discrepar amb “la majoria de la direcció actual”. A la missiva dirigida a la coordinadora general, Marta Pascal, assegura que la decisió li causa “dolor” i que la pren perquè està en desacord amb la majoria de la direcció, encara que no amb els principis inspiradors del partit ni amb el conjunt d’associats.

“Però la direcció d’avui marca les maneres i els criteris que han de seguir-se. I han passat massa coses que no puc compartir”, ha afegit. La també presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat i membre del corrent intern del partit Nova Convergència admet que la “situació delicada i no exempta de tensió” viscuda al voltant de l’exconseller l’ha portada a reflexionar sobre la manera d’actuar del partit a l’hora de respectar els compromisos, companys, i sobretot, els principis fonamentals en un Estat de Dret, com és la presumpció d’innocència.

Pitarch no comparteix “la vulneració d’aquests principis morals i polítics”, la qual cosa la porta a la conclusió que el partit, en la seva opinió, difícilment pot fer una política que porti Catalunya a les més altes cotes de llibertat, seguretat i progrés econòmic i social.  Pitarch es va presentar a les primàries per presidir la federació del PDeCAT de Barcelona i va obtenir el 28,6% dels vots, per darrere de la candidatura guanyadora liderada per Mercè Homs. No obstant això, més tard va ser la més votada en les eleccions que es van fer per presidir la comissió econòmica de la formació, on va aconseguir un 22,5% dels vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa