El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pisarello: “Si es reuneixen les garanties, l’Ajuntament de Barcelona hi serà”
  • CA

 

 

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha llançat un missatge als Comuns de Barcelona perquè se sumin al referèndum, alhora que ha garantit als milers d’assistents a l’acte de la societat civil davant des columnes de Puig i Cadafalch aquest diumenge a migida que els barcelonins podran votar: “Hi haurà urnes i hi haurà col·legis electorals a Barcelona”, ha dit. 

 

 

I ja hi ha hagut resposta de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat l’alcalde accidental i número 2 de Barcelona en Comú, Gerardo Pisarello, qui ha obert la porta a la implicació de l’Ajuntament de Barcelona amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Això sí, “si hi ha garanties” en tot el procés. “Si es reuneixen les garanties, l’Ajuntament de Barcelona hi serà”, ha manifestat Pisarello en una entrevista al canal 3/24. “S’ha anunciat una data i una pregunta però no el com. Encara no s’ha concretat res”, ha puntualitzat el número 2 de Barcelona en Comú, que ha demanat que la votació de l’1 d’octubre no sigui una reedició del procés participatiu del 9-N. Curiosament, són els mateixos comuns els que pressionen perquè el Govern cedeixi i abandoni la via unilateral per fer “una jornada democràtica” que no tingui efectes vinculants, però que serveixi per encarar la negociació amb Madrid.  

 

 

Pisarello ha remarcat que si l’opció del govern espanyol passa per adoptar “mesures repressives” per frenar el referèndum, “nosaltres estarem al costat de les institucions catalanes, sense cap mena de dubte”. Paral·lelament, l’alcalde accidental de Barcelona ha retret que partits catalans partidaris del referèndum –com el PDeCAT- donin suport al PP al Congrés dels Diputats.

Puigdemont i Guardiola, escoltant intervencions | Jordi Borràs

 

 

L’acte d’avui a Montjuïc s’ha convertit en una reivindicació de la democràcia i del dret a votar, amb la intervenció de diferents personalitats de l’àmbit polític, social, econòmic i cultural del país, que han expressat la seva adehsió a les reivindicacions de les entitats sobiranistes. Una reivindicació que s’ha presentat de forma transversal i defensant que la demanda d’un referèndum no és només la petició dels partidaris del sí, sinó la reivindicació d’un dret que tenen també els partidaris del no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa