Pisarello defensa l'exposició del Born: "És incòmoda però necessària"

El primer tinent d'alcalde entén els actes de rebuig a la mostra amb l'estàtua de Franco però reivindica que "cal garantir l'exercici del dret a la memòria"

El primer tinent d'alcalde d'Economia, Treball i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha defensat l'exposició 'Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà' que s'ha inaugurat aquest dilluns a la tarda al Born Centre de Cultura i Memòria.

Durant la seva intervenció en l'acte inaugural, Pisarello ha admès que la mostra és "incòmoda", però ha reivindicat que "més incòmode és viure en un Estat que tolera la impunitat". Per això, segons la mà dreta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "les mostres són necessàries, per tal de garantir l'exercidi del dret a la memòria".

Pisarello ha reivindicat que cal "trencar el silenci sobre els crims i la impunitat del franquisme, també en democràcia", i ha reiterat que "entén" els actes de rebuig cap a l'exposició. "Hi ha moltes ferides obertes", però el que més ha d'incomodar a la ciutadania és, per Pisarello, que no es conegui la història dels símbols exposats.

 

 

La inauguració ha sigut polèmica i acompanyada de tensió i aldarulls. Desenes de persones s'han concentrat davant del Born Centre de Cultura i Memòria amb pancartes contra la presència de l'estàtua eqüestre del dictador, entre elles membres de les JERC i la JNC.

 

 

Tal i com es pot veure en aquest recull de vídeos, dues persones s'han barallat fora del Born CCM, i un membre de les JERC s'ha desmaiat quan intentava (juntament amb una desena de persones més) entrar al recinte.

 

 

Aquesta persona, amb problemes respiratoris, ha acabat estesa a terra després de l'actuació dels membres de seguretat, segons han relatat membres de les JERC a El Món, que han titllat de "desproporcionada" l'actuació de l'equip de seguretat.

 

Comentaris