Pisarello defensa "a mort" el referèndum però diu que els 'comuns' se'n senten "exclosos"

Defensa "a mort" el referèndum però en demana a Puigdemont més detalls

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat aquest dijous que, com a ciutadà, participaria en el referèndum que el Govern preveu celebrar l'1 d'octubre "més com un acte de protesta contra el PP" que per entusiasme per com s'estan fent les coses. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha rebutjat avançar si els col·legis electorals obriran a la ciutat, perquè saber-ho implicaria "donar per fet que es farà una cosa per la qual no hi ha ni marc legal perquè es faci", encara que ha garantit que li encantaria que hi hagués urnes, però no ho veu fàcil. "Es pot fer bé si el PP hi està en contra i prohibeix que es faci? És molt difícil", ha advertit Pisarello, qui ha assegurat que els ciutadans i gent de l'àmbit dels 'comuns' se'n veuen exclosos i no se senten cridats a participar en el referèndum.

 

 

Després d'assegurar que no té por, ha reiterat que l'Ajuntament no posarà els seus treballadors en una situació de risc "si no hi ha una cobertura legal clara que doni tranquil·litat als funcionaris". "Defensem a mort que hi hagi un referèndum, perquè és el que necessita Catalunya", però és necessari que el Govern de Carles Puigdemont en doni més detalls perquè l'Ajuntament es pronunciï i decideixi com procedir-hi, segons ell.

D'altra banda, preguntat per la vaga del Metro, ha assegurat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha fet propostes raonables als treballadors, i ha sostingut que la manca d'acord no es deu als negociadors de l'empresa, després de la qual cosa ha defensat: "Amb les condicions que hi ha ara, per a mi, no hi ha raó per continuar amb la vaga". Sobre les vagues de taxi, el tinent d'alcalde ha assegurat que l'Ajuntament combat un intrusisme laboral que considera inadmissible i, davant les vagues previstes al Bicing a partir del proper dimecres, ha recordat que el consistori ha promogut una nova licitació del servei.

 

Comentaris