Pina demana la llibertat de Sànchez i recorda a Marchena l'informe de l'ONU

L'advocat del diputat de JxCAT remarca que ja hauria d'haver sortit de la presó

L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ja ha presentat l'escrit en resposta a la petició de la Fiscalia del Tribunal Suprem per tal de celebrar una vista sobre la pròrroga de la presó provisional del diputat de JxCAT. En l'escrit, al que ha tingut accés El Món, els lletrats de la defensa demanen la immediata posada en llibertat de l'expresident de l'ANC abans del termini del 16 d'octubre, data que expira el primer termini màxim de la presó provisional.

En l'escrit, recorden els arguments al·legats en les peticions de llibertat d'11 de juny i el recurs de súplica de 26 juny d'enguany. També remarquen la petició que va informar l'opinió del Grup de Treball de Nacions Unides sobre detencions arbitràries. En aquest sentit, Pina demana a Manuel Marchena que decreti la llibertat provisional sense necessitat de celebrar cap vista per decidir-ho. 

 

La defensa de Sànchez incideix en aquest escrit l'opinió del grup de treball de Detencions Arbitràries, que considerava la seva detenció i empresonament com "una vulneració dels drets fonamentals, especialment el de llibertat d'expressió". A més, el document insta el govern espanyol a fer una investigació "exhaustiva i independent" del cas a Catalunya i a pagar una indemnització.

 

 

 

 

Comentaris (4)
Senyor Pina, Fa 3 mesos
Ha d'entendre que la llibertat dels presos del "Procés" , serà la derrota de l'Estat. Tots sabem, fins hi tot els que volen als presoners que es podreixin a la presó, que això és un judici polític.
L'Estat i Déu, dues persones distintes i un sol cos verdader Fa 3 mesos
Ningú pot jutjar a Déu. Qui jutjarà l'Estat? Els plebeus? Sols la revolució cultural de persones integres es temuda per la divinitat i el poder sempre absolutista.
Bé Pina Fa 3 mesos
Fent d'advocat i pallasso simultàniament.
Clara Fa 3 mesos
Res a fer amb caspanyistan , sols marxar pitan