El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pina acusa Baena i Zaragoza de ser els “autors intel·lectuals” de la sentència
  • CA

Jordi Pina, l’advocat de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull, ha acusat el Fiscal de Sala del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, cap de la policia judicial del cos a Catalunya, Daniel Baena, de ser els “factòtums” i els “autors intel·lectuals del judici del procés”.

 

En unes jornades del Col·legi d’Advocats, titulada ‘La Sentència del procés a debat’, Pina ha remarcat que Zaragoza va “anar a fer política”. “Sempre ens diuen que érem nosaltres però va ser ell que va començar la seva primera intervenció parlant de cops d’Estat”, ha subratllat. Així mateix, li ha retret la “mala educació” del cap dels fiscals en “no quedar-se a escoltar els informes de les defenses”.

 

“És el factòtum del procés judicial igual que el senyor Baena i no s’adiu amb el que hauria de ser el fiscal en cap del Suprem”, ha afegit i ha diferenciat per exemple de les actituds dels altres fiscals com Fidel Cadena. L’advocat ha volgut treure a lluir el policia encarregat d’elaborar els atestats que han configurat les acusacions dels presos polítics.

 

Per la seva banda, l’advocada de Carme Forcadell, Olga Arderiu, ha mostrat el seu acord amb les conclusions de Pina. En aquest sentit, ha constatat el “poc rigor amb què treballava la fiscalia”. “Parlaven de tuits que no existien o no sabien quins vídeos posaven”, ha lamentat. Una opinió també compartida per l’advocat de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, Àlex Solà.

 

 

Pina també ha repartit contra el Tribunal al qui ha retret que “no determinen ni una línia a justificar la pena”. “Els hi imposen 9 anys però no justifiquen perquè no 8 o 10 i  l’obligació dels tribunals és justificar jurídicament”, ha detallat. “La qualitat del Suprem en aquest procés concret està sota límits”, ha conclòs després d’afirmar que el judici va ser polític.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa