El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PIMEC reclama “accelerar” aixecar la quarantena i fer campanyes per “tranquil·lizar” els turistes
  • CA

PIMEC ha reclamat al govern espanyol “accelerar” l’aixecament de la quarantena, previst per a l’1 de juliol. “Necessitem el turisme de fora”, ha assegurat el president de la patronal, Josep González, en declaracions a l’ACN. González ha afirmat que els visitants estrangers necessiten temps per planificar els viatges i ha advertit que l’1 de juliol és “massa tard” per aixecar la quarantena. En aquest sentit, el president de la patronal ha proposat fer campanyes per donar “tranquil·litat i seguretat” als turistes, i aconseguir així que decideixin viatjar a l’Estat durant l’estiu. En referència a la restauració, González ha demanat obrir l’interior dels restaurants, i no només les terrasses, per evitar el tancament dels establiments.

González ha defensat començar a treballar en una campanya “planificada” per atraure turistes durant el mes de juny i fer la temporada d’estiu “el més intensiva” possible. El president de la patronal ha destacat la importància del turisme estranger per a Catalunya, on els visitants nacionals tenen una incidència “relativa”. “Tenim competidors que s’obren abans a prendre decisions i ens poden restar part del turisme”, ha advertit en referència a Grècia o Itàlia. Pel que fa a les recomanacions d’una ministra francesa de no viatjar a Espanya, González ha proposat una “campanya publicitària” on es detallin el descens dels morts i contagiats per coronavirus en les últimes setmanes.

En paral·lel, el president de la patronal ha assegurat que molts restaurants no tenen terrasses i ha recordat que el sector porta pràcticament dos mesos i mig aturat. “Quinze dies poden ser el senyal definitiu de dir tanco la barraca i ja no torno a obrir”, ha advertit. En aquest sentit, ha demanat “accelerar el màxim” el pas a la fase 2 i permetre que els establiments de restauració puguin treballar també a l’interior. González ha celebrat la “valentia” de l’Ajuntament de Barcelona a l’hora d’ampliar els espais de terrasses i baixar la taxa al 75% i ha demanat aquesta “mateixa valentia” per permetre l’activitat a l’interior dels restaurants. “Si ho estan fent bé per les terrasses, també ho sabran fer bé a l’interior”, ha afirmat en referència a les mesures de seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa