Picornell (ERC): “En properes votacions es veurà clarament que no estem supeditats al PSOE”

Els republicans registren una moció pròpia al Senat per reclamar el retorn de l'IVA i penalitzar l'Estat en cas d'incompliments en el pagament de deutes

El portaveu d’ERC al Senat Bernat Picornell ha explicat a ‘El Món’ aquest dijous que malgrat estar d’acord “en el fons” de la proposta del PP pel retorn de l’IVA presentada dimecres al Senat el partit no volia “entrar a jugar en aquesta hipocresia”. Picornell ha destacat que ERC està d’acord en qualsevol mesura que suposi el retorn de diners i beneficis a la ciutadania però s’ha de tocar “de peus a terra”. “Ningú ens pot acusar de no estar a favor del retorn de l’IVA, però no volem entrar a practicar el joc absolutament hipòcrita del PP”, ha remarcat el senador. El senador ha negat a més que hi hagi cap supeditació al PSOE i ha aventurat que “en properes votacions es veurà clarament que no estem supeditats al PSOE quant a mocions”. ERC ha acabat presentant una moció pròpia al Senat per reclamar l'IVA.

Més info: JxCAT critica el posicionament d'ERC en la votació sobre l'IVA al Senat

El senador republicà ha insistit en què “no hi ha cap pacte en aquest sentit, els pactes són els que estan damunt la taula, la resta són especulacions dirigides a determinat sector electoral”.

Picornell ha sortit al pas de les crítiques per la votació al Senat, sobretot les que ha expressat JxCAT, assegurant que en un primer moment es volien abstenir i que van estar dubtant. “Al final vam acabar votant que no per no donar cobertura a una cosa absolutament hipòcrita, irreal i falsa”, ha afegit el senador republicà. La moció registrada aquest dijous s’ha presentat a la comissió d’Hisenda i probablement es portarà també al ple del Senat.

 

Els republicans subratllen la novetat que suposa incloure aquest “blindatge” davant la possibilitat que l’Estat incompleixi el pagament de deutes perquè hi hagi penalització en cas d’incompliment. “D’alguna manera evitem la possibilitat que l’Estat espanyol ens torni a fer el que fa a dia d’avui”, ha remarcat Picornell.

Document: moció alterntiva d'ERC al Senat per recuperar l'IVA

 

Comentaris (12)
Picornell no sap ni dimitir. ERCroquetes, nyam, nyam Fa 5 dies
Picornell, com bon psoecialista, sempre robant als catalans. Erc España, Ratas y camaradas, o analfabets o FDP. Votar erc es propi de miserables españols
Pere IV Fa 5 dies
No pateixis, Picornell; et creiem. Tant, si més no, com la dona d'aquell masover es cregué les protestes d'innocència del seu marit quan s'el trobà fornicant entusiàsticament amb la minyona: - "María, -digué l'home ajagut damunt la criada i amb el cul enlaire- no pensis malament, que no és el que sembla."
Ramon Fa 5 dies
A sota algú titlla els republicans de "venuts". De moment, jo més aviat en diria "regalats". O si es vol, "venuts a compte". És a dir, que ja esperen cobrar-se en forma de nòmines, pessebres i sucu-sucus com els del Septenni Negre, 2004-2010, que tant i tant enyoren.
Ramon Fa 5 dies
Fa la dita anglesa que si m'enganyes, shame on you. Però que si em tornes a enganyar, llavors shame on me. Confio que no ens passarà amb ERC. Confio, presidents Puigdemont, Mas i Torra, confio que no permetreu que ERC ens torni a enganyar.
Manel Gimenez Fa 5 dies
erc,. españa, rates i capellans, no sou res mes que espanyols que odien Catalunya
Lleida Fa 5 dies
Els traïdors sempre ho sereu !!!
Independència Ja Fa 5 dies
Té raó. Ho veurem l'any 7.547
Mals representants dels votants! Fa 5 dies
Venuts!, i ara venen amb milongas!!!
Fat Boy Fa 5 dies
La propera vegada feu com el psc amb el corredor mediterrani. Digueu que us heu equivocat en la votacio i llestos.
Ramon Fa 5 dies
ERC és una sectorial del PSC.
enterrador Fa 6 dies
a este paso veo en vuestras filas (ERC) a Durán i Lleida o al Conde de Godó.
Ramon Fa 6 dies
ERC ens diu que no tornarà a trair Catalunya per no perdre uns vots que els necesita per tornar a trair Catalunya. Però tot els serà debades. La tendència de les enquestes és imparable.
Ramon el convergent corrupte i amb un tres per cent d'intel.ligencia Fa 5 dies
Et menjaràs amb patates tanta hiperventilació