Personalitats argentines exigeixen "l'amnistia i la fi de la "repressió"

El manifest compta amb el suport del premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel o la presidenta de ''Madres de la Plaza de Mayo'

Una seixantena de personalitats argentines han firmat un manifest de suport a Catalunya que reclama una solució dialogada al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. Segons ha informat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es tracta d'una iniciativa impulsada pel comitè argentí de solidaritat amb el poble català que també aposta per l'amnistia dels polítics presos, la fi de la "repressió" i el respecte del dret a l'autodeterminació.

Entre les persones que han donat suport al manifest hi ha el premi Nobel de la Pau i lluitador pels drets humans, Adolfo Pérez Esquivel; la presidenta de l'associació 'Madres de la Plaza de Mayo', Hebe de Bonafini, o el senador de la Nació Argentina i director de cinema Pino Solanas.

 

El manifest a més de criticar la "judicialització de la política" també lamenta la "retallada alarmant" de drets i llibertats a l'Estat. Els signants fan una crida a la comunitat internacional per tal que doni suport a un diàleg polític entre Catalunya i l’estat espanyol.

 

Comentaris