Periodistes de la CCMA veuen "delirant" la prohibició de dir 'presos polítics'

A instàncies de Cs, la JEC ha censurat paraules i expressions als mitjans públics fins el 10-N

Els consells professionals d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio i de programes de la CCMA han considerat "delirant" la resolució aprovada per la Junta Electoral Provincial de Barcelona que prohibeix dir en espais informatius les expressions 'presos polítics', 'exili' i 'president a l'exili', amb relació a persones jutjades pel procés independentista o que no han pogut ser jutjades.

En un comunicat, han afirmat que aquesta prohibició suposa un "intolerant acte de censura prèvia sobre un mitjà públic i sobre el seu discurs", han considerat que no es fa una societat millor suprimint paraules, i han recordat que l'acord de la Junta Electoral se cenyeix tan sols als informatius, per la qual cosa no concerneix la resta de la programació.

 

Han considerat que la resolució és un "atac a la llibertat d'expressió", i han qualificat d'estrafolari l'argument de la Junta Electoral l'ús del qual afavoreix les candidatures que en els seus programes electorals reivindiquen aquesta terminologia.

 

Comentaris (6)
Josep Fa 2 mesos
No están a la preso per idees , si no per fets, son politics presos. I els altres fugitius.
David Fa 2 mesos
Sí , sí, delirant i tot el que volgueu però acatareu !!
TV3 = ADOCTRINATS I CAGATS Fa 2 mesos
Ja no miro TV3, les noticies semblen le HOLA i el Lecturas
Pere IV Fa 2 mesos
Deixeu de qualificar negativament la prohibició; la millor desqualificació que li podeu fer és desobeïr-la... i pagar el preu de la desobediència.
Vicenç Ramoneda Fa 2 mesos
¿De verdad están censurando a una entidad legalmente constituida en otro país de la Unión Europea? https://bit.ly/2AV1cxo
Comitè de la confusió Fa 2 mesos
Tots plegats heu de ser més seriosos: A TV3 , tret d'algun tertulià, ningú diu presos polítics, president Puigdemont o president a l'exili. La ignorància, la por i la covardia causen estralls arreu. També a TV3.