El Pen Internacional demana l'anul·lació de la sentència

"Aquest atac indignant ha d'acabar d'una vegada per totes", afirma Salil Tripathi, president del Writers in Prison Commi

El Pen Internacional, entitat formada per escriptors d'arreu del món, ha demanat l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, sentenciats a nou anys de presó pel Tribunal Suprem per un delicte de sedició. El Pen, que vetlla pels drets i per la llibertat d'expressió dels escriptors, ha demanat l'anul·lació de la sentència. "Ja han passat dos anys entre reixes. Aquest atac indignant ha d'acabar d'una vegada per totes", ha dit Salil Tripathi, president del Writers in Prison Commitee del Pen Internacional.

L'entitat recorda, a més, que el maig del 2019 el Grup de Treball de l'ONU sobre detencions arbitràries va condemnar la detenció de Sànchez i Cuixart i va demanar a les autoritats espanyoles que els alliberessin i els indemnitzessin. 

 

Des del Pen Català han reiterat que consideren les condemnes "clarament excessives" i s'han afegit a l'exigència de "llibertat immediata" i anul·lació del veredicte als dos líders de la societat civil que fa el Pen Internacional. "Ningú hauria de ser empresonat per manifestar-se pacíficament", reblen.

 

Comentaris