El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez promet un “govern progressista” amb la militància demanant “con Casado no”
  • CA

La nit s’ha animat finalment a Ferraz. Passades les 23 hores el carrer on es troba la seu del PSOE ha quedat tallat al trànsit i, com ja va passar en les eleccions del passat 28 d’abril, s’ha hagut de muntar un petit escenari a corre-cuita perquè pogués sortir Pedro Sánchez a saludar els militants i simpatitzants que s’hi han apropat aquest vespre per celebrar la victòria electoral. Ho han fet amb banderes del PSOE, espanyoles i també d’Europa, i amb cartells on es demanava un govern progressista amb Unidas Podemos, tot i que en aquesta ocasió hi havia menys gent que en la passada nit electoral. 

“Hem tornat a guanyar les eleccions i el nostre projecte polític és formar un govern estable”, ha començat Sánchez, que ha sortit cap a les 23:45 hores. Seguidament ha promès que el PSOE treballarà per desbloquejar la situació política, entre crits de “president”, i ha demanat “generositat i responsabilitat” als partits per fer possible un govern a Espanya. Però ha volgut excloure a aquells “que s’autoexclouen de la convivència i sembren el discurs de l’odi i l’antidemocràcia”. Aquestes han estat precisament les paraules de Sánchez més aplaudides pels militants i simpatitzants.

Seguidament, Sánchez -que ha comparegut acompanyat de José Luís Ábalos, Carmen Calvo, Cristina Narbona, Adriana Lastra i Santos Cerdán- s’ha compromès a formar, ara sí, un govern progressista, una promesa que han aplaudit fortament els assistents, que els han acompanyat amb crits de “Con Casado no” i “Con Iglesias sí”, emulant el ja mítinc “Con Rivera no” del passat 28 d’abril.

Després d’aquest 10-N, el PSOE torna a dependre d’acords amb Unidas Podemos -i els independentistes- o de l’abstenció del PP per aconseguir una investidura, i no tindria tampoc garantida després la governabilitat. En aquests comis, el PSOE no només ha perdut tres escons respecte al 28-A, sinó també més de 700.000 vots. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa