El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez perd la primera votació de la investidura
  • CA

El candidat a la investidura, el socialista Pedro Sánchez, no ha aconseguit aquest diumenge al Congrés dels Diputats els vots necessaris per ser investit president del govern espanyol. Sánchez ha perdut la votació per 166 vots a favor, 165 vots en contra i 18 abstencions. El Reglament del Congrés exigeix assolir la majoria absoluta (176) en primera votació per convertir-se en president del govern, de manera que Sánchez se sotmetrà al criteri de la cambra novament el proper dimarts 7 de gener. Després d’un debat en format reduït, on novament prendrà la paraula i cada grup disposarà d’un torn de 10 minuts, els diputats votaran i el líder del PSOE haurà d’obtenir només la majoria simple, això és més vots a favor que en contra.

Si no hi ha cap canvi sobre el previst, Sánchez serà investit dimarts vinent per majoria simple, amb els mateixos 166 vots a favor, 165 en contra i 18 abstencions. Compta amb el ‘sí’ del Grup Socialista (120), Podemos (35), PNB (6), Mas País (3), Nueva Canarias (1), Teruel Existe (1) i el BNG (1). Rebrà vots en contra del PP (89), Vox (52), Cs (10), JxCAT (8), Na+ (2), CUP (2), PRC (1) i CC (1). S’abstindran els 13 diputats d’ERC, i els 5 de Bildu.

Catalunya, al centre del debat d’investidura

El debat d’investidura va començar dissabte a les 9 del matí i ahir, després del discurs del candidat a la presidència -de 2 hores de duració-, van intervenir PP, VOX, Podemos, el Grup Plural -amb la intervenció de la representant de JxCAT, Laura Borràs-, ERC, Cs i el PNB. Aquest diumenge al matí ha estat el torn d’EH Bildu, el Grup Mixt -amb el discurs de la diputada de la CUP Mireia Vehí- i el Grup Socialista. 

Catalunya ha centrat els dos dies del debat d’investudira, i no hi ha hagut cap grup que no s’hi hagi referit. Com sempre, les paraules més dures han vingut de part de VOX, PP i Cs, mentre que Pedro Sánchez ha fet crides constants al diàleg, s’ha compromès a acabar amb la judicialització, i ha agraït també a ERC la seva abstenció a la investidura, que li permetrà arribar a la presidència del govern espanyol el proper dimarts. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa