El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez mirarà de governar en solitari
  • CA
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo | Europa Press

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat aquest dilluns que el president del govern espanyol i guanyador de les eleccions del 28-A, Pedro Sánchez, es decanta per mantenir la fórmula de govern en solitari amb què el PSOE ha regit l’Estat durant els darrers deu mesos, d’ençà de la moció de censura que va treure Mariano Rajoy de la Moncloa. Durant una entrevista concedida a la Cadena SER, la vicepresidenta ha explicat que els socialistes “pensem que podem seguir a aquesta fórmula que hem iniciat”. Aquest missatge xoca frontalment amb el que va llançar aquest mateix diumenge a la nit el líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, que va proposar la formació d’un executiu de coalició entre les dues formacions per tal de desenvolupar un programa progressista. Justament en referència a la formació morada, la vicepresidenta Calvo ha afirmat que el PSOE “intentarà” mantenir aquest govern en solitari perquè “com a partit i com a govern en un espai de temps molt curt la gent ens ha entès molt bé” i “no hem deixat espai a l’esquerra als qui havien arribat a la política,”.

 

Només deu hores després de la victòria del PSOE el 28-A que li obre les portes a pactes a dreta i esquerra de l’hemicicle la cúpula del partit ha deixat clar que manté, si més no de moment, la seva fidelitat a estratègia que Pedro Sánchez ha anat repetint al llarg de la campanya electoral: la prioritat és un govern en solitari i amb suports externs puntuals. El PSOE, en el parer de Carmen Calvo, “una majoria més que suficient per ser el timó d’un vaixell que ha de seguir el seu rumb”. La vicepresidenta ha volgut anar més enllà que la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, que ha assegurat a RNE que Sánchez no té “cap pressa” per prendre una decisió sobre la forma que ha d’adoptar el nou govern espanyol i que ha emplaçat ERC a llegir bé els resultats i a fer un canvi de posició ja que, per a ella, la que ha mantingut fins ara “ha estat errònia”. Aixi´, ha demanat als d’Oriol Junqueras que siguin coherents amb la seva “gran responsabilitat”.

 

 

Qui també ha parlat de l’escenari que s’obre després de les eleccions espanyoles és el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, que ha assegurat a Telecinco que ara “toca administrar amb tranquil·litat aquest resultat” i “obtenir els suports per a la investidura”. Segons ha dit, la prioritat actual dels socialistes espanyoles és “buscar acords per desplegar l’agenda social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa