El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez fracassa en el seu intent de ser investit i convoca noves eleccions
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha estat incapaç d’aconseguir els vots necessaris per formar govern i hi haurà unes noves eleccions al Congrés dels Diputats el proper 10 de novembre de manera automàtica. Després d’haver esgotat el segon període de negociacions que es va iniciar amb la sessió d’investidura del passat més de juliol, on ja va fracassar en el seu intent de convertir-se en president del govern espanyol.

Sánchez encara s’ha reunit aquest mateix dimarts a la tarda amb els líders de Ciudadanos, Albert Rivera; i del PP, Pablo Casado, Sánchez ha comunicat a Felip VI que no comptava amb prou suports per ser investit i, per tant, el monarca espanyol no li ha encarregat la formació d’un nou govern, tal com ha explicat la presidenta del Congrés dels Diputats, la també socialista Meritxell Batet.

El candidat socialista ha comparegut en roda de premsa al Palau de la Moncloa després poc després que s’acabés la seva trobada amb el rei espanyol per fer pública la convocatòria d’eleccions al Congrés dels Diputats. “Espanya no necessita un govern per a una investidura, necessita un govern per a un legislatura”, ha dit Sánchez, un govern “capaç d’encarar reptes importants”, apuntant que, encara que hagués pogut aconseguir els vots, no hauria pogut dur a terme les tasques que caldrà entomar durant els darrers anys, entre els quals, i més propers, les conseqüències del Brexit i les de la sentència dels presos polítics independentistes empresonats per la justícia espanyola.

Tant Casado com Rivera han culpat personalment el president en funcions d’aquest fracàs i de les noves eleccions, amb el líder del PP arribant a afirmar que havien estat la seva intenció des de bon principi. Pedro Sánchez, per la seva banda, els ha culpat a ells dos i al líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, afirmant que “ho he intentat però ho han fet impossible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa