El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez es reivindica davant de la dreta: “Em sento molt orgullós de ser espanyol”
  • CA
Pedro Sánchez en un míting a Madrid
Pedro Sánchez en un míting a Madrid | PSOE

 

Pedro Sánchez ha interpel·lat aquest divendres a la tarda al vot dels indecisos, a dos dies de les eleccions generals. “Diumenge tots hem de votar al PSOE, perquè els que volen retrocedir ho tenen clar i decidit, i als que estan dubtant els demano que ens unim tots per evitar la involució”, ha dit durant un míting al barri madrileny de Vallecas, després d’intervenir al migdia en un acte a Toledo, i just abans de marxar cap a València, on tanca aquest vespre la campanya. El líder dels socialistes espanyols ha arribat a l’acte entre crits de “Presidente” i d'”Espanya es socialista”, i envoltat de banderes del PSOE, alguna de l’Arc de Sant Martí i cap d’espanyola. “Feia molts anys que no veia bategar tan fort el cor del PSOE”, ha començat assegurant Sánchez.

 

Seguidament, el líder del PSOE ha mencionat tot el reguitzell de mesures socials que ha pres el seu govern durant els mesos que ha governat després de la moció de censura, i ha cridat al vot argumentant que “vivim en una democràcia parlamentària en la qual guanyar no significa governar”, i s’ha dirigit als indecisos: “Diumenge tots hem de votar al PSOE, perquè els que volen retrocedir ho tenen clar i decidit, i als que estan dubtant els demano que ens unim tots per evitar la involució”. Sánchez s’ha defensat de les crítiques de PP, Cs i VOX, que l’equiparen als independentistes catalans, i ha deixat clar que “jo em sento molt orgullós de ser espanyol”. 

 

El líder del PSOE no s’ha estalviat cap crítica a Albert Rivera i Pablo Casado: “El problema que té Rivera és que es mou molt, té un armari molt gran amb totes les jaquetes que s’ha posat en aquest darrer any“, ha dit en referència al líder de Ciutadans. I en relació al PP, Sánchez ha estat molt contundent: “Nosaltres apel·lem a la bona gent. I la bona gent d’aquest país no roba, no insulta i no espia, com ha fet la dreta des del govern”. 

 

La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo
La vicepresidenta del govern, Carmen Calvo | PSOE

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha dedicat gran part del seu discurs a criticar els partits de la dreta, i ha afirmat que “les dones són les que aturarem a la dreta el diumenge”. Per a Calvo, aquestes eleccions són “un dilema i un repte”, perquè “40 anys després d’haver construït un país democràtic alguns venen a reobrir fantasmes sobre la convivència dels ciutadans d’aquest país”. A més, ha fet un “agraïment” explícit al líder del PP, Pablo Casado, qui s’ha obert a formar govern amb VOX: “Gràcies, no teníem cap dubte, però avui ja ho ha deixat clar”, ha dit, i ha afegit que “a Rivera i a Casado se’ls han fet molt llargs els 10 mesos de govern socialista, però a la gent se li ha fet molt curt”. “A votar per guanyar i a guanyar per governar”, ha conclòs Calvo. 

 

“La triple A”

 

En l’acte a Madrid hi ha intervingut també el secretari general del PSOE-M i candidat al Congrés dels Diputats, José Manuel Franco, qui ha destacat que el d’aquest divendres és un acte “històric”, perquè “mai havíem aconseguit tanta gent en aquest lloc i a aquestes hores”. A més, tot just començar, Franco s’ha referit a “la triple A”, en referència a PP, Ciutadans i VOX: “Ni la triple aliança de la dreta pot aturar al govern i a Pedro Sánchez”, ha afirmat, i ha avisat que el que pretenen aquests tres partits és “arribar al govern i fer-nos retrocedir”. Però ha deixat clar que “es socialistes no ho permetrem”.

 

 

Pedro Sánchez tanca la campanya electoral aquest vespre a València, on diumenge també hi ha convocades eleccions autonòmiques. Serà en un acte al Parc Central de València acompanyat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; del ministre de Foment, José Luis Ábalos, i de la candidata socialista a l’alcaldia de València, Sandra Gómez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa