El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez dimitirà si perd la votació entre l’abstenció i el No a Rajoy
  • CA

Pedro Sánchez dimitirà si l’Abastenció s’imposa al No a Mariano Rajoy, en la votació del Comitè Federal del PSOE d’aquest dissabte. El propi Sánchez, doncs, ha convertit la votació en un plebiscit. El secretari general socialista ha admès que “no podrà” liderar el partit si dissabte s’aprova investir el candidat del PP. “No puc administrar una decisió que no comparteixo”, ha reiterat.

En aquest sentit, Sánchez ha defensat que els membres del Comitè s’hauran de pronunciar sobre el vot dels socialistes davant d’un govern de Rajoy. Així, demà hi haurà plebiscit a Ferraz: o es monta una gestora que porti el partit a permetre un govern de Rajoy [amb una abstenció], o bé es manté el No al PP, i es posa ja data al congrés del PSOE.

La compareixença de Sánchez -on no ha acceptat preguntes de la premsa- ha arribat per sorpresa, anunciada tan sols mitja hora abans, a la seu del partit, a Ferraz. El líder del PSOE ha mostrat la seva preocupació per la situació del partit, i ha demanat que el Comitè Federal de dissabte no es dediqui a “interminables” discussions reglamentàries.

 

No es tractaria d’un canvi de l’ordre del dia, sinó que es manté el que es preveia des de la convocatòria de dijous. Això sí, Sánchez pretén així centrar el debat de dissabte.

 

En resum, dissabte se sotmetrà a votació si es convoca un congrés pel novembre, amb primàries el 23 d’octubre. S’entendrà que si Sánchez no aconsegueix tirar endavant aquesta proposta, farà un pas enrere perquè s’organitzi una gestora. En aquest cas, el PSOE investiria Rajoy mitjançant una abstenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa