El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez assisteix al sopar de líders del G-7
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assistit aquest diumenge al vespre a la cimera del G-7, a la localitat del País Basc francès Biarritz. Sánchez ha estat convidat pel president francès, Emmanuel Macron, al sopar de líders del G-7, i hi ha anat amb la seva dona. En un missatge a Twitter, Sánchez ha assegurat que aquesta trobada és “una oportunitat per abordar els grans reptes que afronta la societat internacional”. Així, ha mencionat la “lluita contra la desigualtat, el canvi climàtic i la defensa del lliure comerç internacional basat en les regles”. També ha agraït a Macron la invitació i ha afirmat que “Espanya continua participant de forma activa dels debats globals davant dels reptes com el canvi climàtic, la biodiversitat, la transformació digital o la igualtat”.

El president del govern en funcions ha conversat amb el primer ministre britànic, Boris Johnson, durant el sopar, i li ha transmès la voluntat d’aconseguir “un Brexit ordenat”, segons un comunicat de la Moncloa. Sánchez també ha pogut conversar amb el president del Banc Mundial, David Malpass, amb qui ha intercanviat “visions sobre la lluita contra la pobresa” i les prioritats per al Banc Mundial enguany, inclosa la nova reposició de fons trianual (2021-23).

Sánchez ha intercanviat impressions amb els principals líders mundials sobre els principals assumptes de la cimera, i també ha abordat qüestions de política exterior i seguretat, com el programa nuclear iranià. A banda dels caps d’Estat i de Govern del G-7, grup integrat pels EUA, el Canadà, Alemanya, França, el Regne Unit i el Japó, hi assisteixen els presidents de la Comissió i del Consell europeus, Jean-Claude Juncker i Donald Tusk respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa