El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT situa Marc Solsona com a portaveu del partit en plena reordenació de JxCAT
  • CA

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha anunciat aquest dijous que el diputat de JxCAT i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, serà el nou portaveu del partit en ple procés de remodelació de l’espai que s’aixopluga sota el paraigua de JxCAT “perquè la veu del PDeCAT sigui part activa en els processos que hi ha per endavant”. Solsona és també el responsable del consell d’acció municipal del partit i Bonvehí creu que “és la persona adient” per agafar el timó com a portaveu.

Bonvehí ha presentat aquest nomenament com un pas important en la reorganització del partit per tal de poder afrontar l’organització de l’espai de JxCAT, procés en el qual el PDeCAT hi està “abocat” per “ser-ne peça clau”. Ara bé, el president demòcrata ha dit que “les presses mai són bones conselleres”, tot i que ha avisat que estan “en vies que això surti bé” i ha remarcat la necessitat de ser “prudents”. “La situació és complexa, no ens agradaria que els comentaris siguin cada dia sotmesos a les consideracions de molta gent, cal discreció i generositat”, ha remarcat.

La reordenació de l’espai ha d’acabar amb una “fórmula” electoral que permeti presentar-se a les eleccions al Parlament com a JxCAT, en la qual el PDeCAT pugui ser “clau”, però Bonvehí no vol renunciar-ne a “cap” altra. El president demòcarta no ha volgut deixar anar noms de candidats: “La decisió de qui ha de ser el candidat rau en la sobirania de JxCAT, faria un mal favor si em posés a opinar sobre persones concretes”.

Bonvehí ha explicat també canvis introduïts en el partit per afrontar la nova etapa que inclouen un reforç de la comissió executiva i una reformulació de funcions del secretari d’organització, Ferran Bel, de qui es deslliurarà d’algunes tasques. També s’actualitzen les funcions de la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras, que coordina la feina dels diputats al Congrés a Madrid. El PDeCAT també reforça l’acció municipal, que s’ha encomanat a Marc Castells, alcalde d’Igualada i expresident de la Diputació de Barcelona. Per reforçar l’àrea de pensament del partit, Bonvehí ha decidit comptar amb el diputat de JxCAT Lluís Font.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa