El PDeCAT del Maresme amenaça amb dimitir si no s'arriba a un acord amb JxC

Lamenten l'actuació “unilateral” de la direcció nacional del partit i reclamen un “generositat”

La direcció comarcal del Maresme del PDeCAT ha amenaçat amb dimitir i abandonar el partit si en una setmana no s'ha arribat a un acord amb Junts per Catalunya (JxC) “per afavorir una integració ràpida en aquest espai”. És una mesura de pressió que se suma al degoteig de desercions de militants després que Carles Puigdemont anunciés que trenca el carnet. La direcció maresmenca insta la nacional, encapçalada per David Bonvehí, a “donar compliment” als acords del Consell Nacional per “transitar” cap a JxC i “reconèixer el lideratge” de Puigdemont. A banda, lamenta “profundament” que l'equip de Bonvehí hagi actuat “de manera unilateral” en un assumpte “de tant calat com aquest”.

El PDeCAT del Maresme reconeix i s'identifica amb JxC com el partit “capaç de representar el major nombre de sensibilitats” en l'objectiu d'assolir la independència de Catalunya, i reclamen a Puigdemont, als “presos polítics” i als consellers Buch, Calvet, Puigneró i Budó que “siguin capaços de mantenir i alimentar la il·lusió que ha generat aquest nou projecte polític”.

Per això la direcció comarcal dels demòcrates anuncia que comunicarà la seva postura als responsables del partit dels trenta pobles que formen la comarca i afirmen que si després d'una setmana no hi ha un acord “efectiu” entre PDeCAT i JxC presentaran la renúncia com a Comitè Executiu Comarcal i es donaran de baixa del partit “juntament amb tots els associats de la comarca que estiguin d'acord amb la nostra postura”.

Finalment, el PDeCAT del Maresme considera que “en un moment tan transcendent” cal “un gest important de generositat” i alerta de la contradicció entre posar de manifest “de manera tan explícita” les diferències entre les dues formacions després de fer tants discursos “apel·lant a la unitat”.

 
 

Comentaris