El PDeCAT es desmarca de JxCAT i anuncia que anirà per lliure

El partit encarrega als seus diputats al Parlament i al Congrés que busquin l'encaix en els grups que comparteixen amb el partit de Puigdemont

El Partit Demòcrata (PDeCAT) ha decidit aquest dilluns que a partir d'ara defensarà la seva línia ideològica tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats. D'aquesta manera l'organització resolt els dubtes sobre la relació que tindrà amb els diputats de JxCAT amb els quals comparteix grups parlamentaris a Barcelona i Madrid. Una "nova realitat" que des del PDeCAT els ha servit per constatar que després dela remodedació del Govern, del qual es considera "expulsat", hi ha "dos partits diferents que comparteixen grups parlamentaris" en dues cambres.

Més info: Mas participarà a la campanya del PDeCat sense formar part de les llistes

Més info: Pascal: "L'electorat del PDeCAT i JxCat està perdut i el silenci de Mas afecta"

En reunions mantingudes aquest dilluns amb els seus diputats, el PDeCAT ha instat els responsables parlamentaris "a parlar amb els de Junts per Catalunya per tal d’enfocar aquesta nova realitat i evaluar-la per trobar un encaix en l'actual configuració dels grups". En un breu comunicat, el partit de David Bonvehí subratlla que a partir d'ara "defensarà la seva línia i tradició ideològiques pròpies, tant al Parlament com al Congrés".

 

El partit considera que "ara és el moment de prioritzar la lluita contra la crisi econòmica, social i sanitària i centrar el país".

 

Comentaris