El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT activa el procés de primàries per a les eleccions del 14-F
  • CA

“Ja no faig més política funció. La realitat és que el PDeCAT es presentarà a les eleccions, i per tant, el nostre candidat serà el que serà a la Generalitat”. Així de contundent ha estat el president del partit, David Bonvehí, sobre la possibilitat que els candidats que sorgeixin del procés de primàries que arrencarà aquest dilluns 12 d’octubre acabin integrats en la llista de JxCAT.

Bonvehí, que ha assegurat que confia que el que dirigeix és “un projecte que pot ajudar a construir la Catalunya del futur”, ha reconegut que s’ha produït una sagnia d’associats des del mes d’agost. “Un mes d’agost que es va acabar de manera trista amb la baixa com a associats d’en Carles Puigdemont i els consellers presos, i també de persones significatives del partit”, ha reconegut. Però també “s’acabava amb la voluntat de molts associats de continuar en el partit, i en els properes dies explicarem quins percentatges de gent s’han quedat al partit per territoris, i per donar el número de gent que s’ha sumat al projecte polític”.

El president del partit ha explicat que el 85% dels consellers nacionals han avalat el procés de primàries, el 10% l’han rebutjat i un 5% s’han abstingut. “Dilluns 12 d’octubre activarem el procés de primàries, que acabarà el 2 de novembre per escollir el candidat o candidata de la Generalitat. I el procés de primàries s’allargarà durant tot el mes de novembre per escollir tots els candidats territorials”. Bonvehí ha recordat que el reglament de primàries ja es va aprovar mesos enrere, “però hi ha un requisit important, que és que per presentar candidatura cal l’aval d’almenys 1.000 associats”.

“El PDeCAT és un partit independentista, però vol centrar el país”, ha insistit Bonvehí, que també ha anunciat “un debat intens sobre quin és el projecte polític”. “Continuarem lluitant per la independència en les properes eleccions”, ha conclòs en ser preguntat sobre si els vots del PDeCAT s’nan de comptar com a indepenentistes. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa