PDC i PSC fan fora ERC del govern del Consell Comarcal del Maresme

El president del Consell Comarcal ha signat aquest dimecres al matí els decrets per treure les atribucions als consellers republicans

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha signat aquest dimecres al matí els decrets per retirar les atribucions dels consellers d'ERC. Es tracta d'una decisió de l'agrupació comarcal del PDC que compta amb "l'aval del PSC", segons ha explicat el president del PDC al Maresme, Carles Bosch. La sortida dels republicans arriba per la "desconfiança" i la "incomoditat" generada per les mocions de censura a Arenys de Mar i Caldes d'Estrach, en què ERC va prendre l'alcaldia a CiU. CiU i PSC tenen previst recompondre el cartipàs en els pròxims dies. Es dóna el cas que la nova secretaria d'organització d'ERC, Monica Palacín, havia d'assumir la presidència del Consell Comarcal a partir del 2017.

 

"No podem governar amb un partit que ens fa mocions de censura a la comarca" , ha etzibat Carles Bosch en unes declaracions a l'ACN. Els recels també vénen donats pels "incompliments" a Montgat i Vilassar de Mar, on "ERC no va respectar que CiU fos la llista més votada" i va fer-se amb les alcaldies, segons ha afegit el president comarcal del PDC.

  

 

  

Entre els consellers d'ERC expulsats, hi ha la fins ara vicepresidenta del Consell Comarcal, Monica Palacin, que també és presidenta d'ERC al Maresme i secretaria d'Organització d'ERC. "Vam fer l'acord de govern en el context de Junts pel Sí; ens vam creure que l'aposta era CiU més ERC fins que van arribar les mocions de censura", ha assenyalat Carles Bosch quan se li ha preguntat per la lectura que pot tenir aquest trencament a nivell nacional.

  

 
PDC (encara CiU al Consell Comarcal) i PSC tenen previst governar en solitari i buscar aliances quan sigui necessari. El mes vinent s'han d'aprovar els pressupostos del 2017. 
 

Comentaris