Patxi López, contrari a l'aplicació del 155 a Catalunya

Defensa que "de moment no hi ha més que teatre" per part del Govern

 

El secretari de Política Federal del PSOE, Patxi López, s'ha mostrat aquest dijous contrari a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, i ha argumentat que "de moment no hi ha més que teatre", i el que requereix una actuació d'aquest tipus són "fets".

En una entrevista a Onda Cero, López ha criticat els defensors d'aplicar aquest article de la Carta Magna per frenar l'independentisme. Segons ha explicat, amb la seva aplicació, "no se suspendria l'autonomia" sinó que l'Estat assumiria algunes matèries pròpies de la Generalitat després d'incomplir ordres estatals.


En aquest sentit, ha subratllat el significat que, al seu judici, se li està donant a l'article: "El 155 en aquest país té molta llegenda", ha asseverat, i ha demanat que no s'utilitzi "com a amenaça".

D'altra banda, preguntat per les responsabilitats que atribueix a cada part, l'exlehendakari ha dit que "els culpables" de l'intent de secessió són l'independentisme i el Govern, encara que no eximeix de responsabilitats el Govern espanyol de Mariano Rajoy, al qual ha retret "cinc anys d'absència" i ha acusat de "buscar rèdits electorals" en comptes d'una via d'enteniment.

 
 

Comentaris