El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pastor ordena esborrar del Diari de Sessions l’insult “miserable” de Rufián a Zoido
  • CA

 

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha anunciat que ordenarà esborrar del Diari de Sessions l’insult “miserable” que el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha llançat aquest dimecres al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, en el curs de la sessió parlamentària de control al Govern espanyol.

 

En la seva pregunta al ministre sobre obstacles del govern central a la convocatòria de noves places de Mossos d’Esquadra, Rufián ha acabat demanant la dimissió de Zoido “per miserable i per irresponsable”, la qual cosa ha suscitat rumors de protesta a la bancada del PP. El diputat independentista ha rebutjat respondre els “insults”, ha estat la presidenta del Congrés qui ha intervingut per convidar Rufián a retirar-ho.

No obstant això, el diputat d’ERC s’hi ha negat, per la qual cosa Ana Pastor ha anunciat al ple la seva decisió unilateral de retirar la paraula “miserable” del Diari de Sessions.

 

Després, en una roda de premsa al Congrés, Rufián s’ha reafirmat recalcant que, segons el diccionari, “miserable” vol dir “extremadament gasiu i procliu a la roïnitat”, dos comportaments que, des del seu punt de vista, defineixen bé l’actitud de Zoido en negar-se a convocar la Junta de Seguretat a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa