Pastor diu que encara no ha rebut la carta de Puigdemont

Fonts del Congrés qüestionen el procediment utilitzat per la Generalitat per fer arribar la missiva

 

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha assegurat aquest dimarts en conversa amb la premsa que encara no ha rebut la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li va enviar divendres on li demana comparèixer al Congrés dels Diputats per debatre sobre el referèndum. La presidenta ha assegurat que la missiva no havia entrat al Registre del Congrés aquest dilluns a la tarda i encara no té coneixement de si ho ha fet o no aquest dimarts. Fonts de la presidència del Congrés dels Diputats han qüestionat la fórmula utilitzada pel Govern per fer arribar la missiva, i han apuntat que la via més ràpida hagués estat utilitzar els serveis de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid per fer-la arribar al Registre per la via ràpida.

 

Un cop Pastor disposi de la missiva, la presidenta del Congrés donarà resposta a la petició del president de la Generalitat. Segons fonts de Presidència de la cambra baixa, ho pot fer sense consultar cap dels organismes de govern interns del Congrés perquè es tracta d'una carta dirigida a la seva persona i, per tant, no té perquè ser sotmesa al criteri de la Mesa o de la Junta de Portaveus.Malgrat que no avancen la resposta, les mateixes fonts recorden que no hi ha cap instrument parlamentari al Congrés que permeti dur a terme la petició de Puigdemont, és a dir, u debat sobre el referèndum al Congrés dels Diputats que no culmini amb una votació. "Sap que està demanant una cosa que no és habitual" sostenen aquestes fonts.

Amb tot, la presidenta del Congrés donarà una resposta a la carta de Puigdemont en els pròxims dies o hores, un cop la rebi formalment i analitzi si el contingués és el mateix que han transmès els mitjans de comunicació i l'abast de la petició que incorpora. A la carta, Puigdemont recorda a Pastor que en els últims anys la cambra baixa ha tractat diverses propostes per a Catalunya i que "lamentablement" les aspiracions "legítimes i majoritàries" sempre han estat rebutjades. Davant d'aquesta situació, el president demana poder explicar els motius pels quals s'ha arribat fins al moment actual i per què el Govern va demanar acordar el referèndum amb l'executiu espanyol. Puigdemont es mostra convençut que un debat d'aquesta "transcendència" és "necessari" i es posa a la seva disposició perquè es pugui celebrar el més aviat possible.

 

Comentaris