El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pascal: “No se’ns poden donar lliçons de compromís amb l’1 d’octubre”
  • CA

 

Ferides tancades entre el PDeCAT i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que fa dues setmanes cessés el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, per mostrar dubtes sobre la viabilitat del referèndum vinculant. Si aleshores el PDeCAT es va trobar amb el cessament del conseller sense consens, en aquesta ocasió, la remodelació ha estat parlada i acordada. Així ho ha assegurat la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, en una roda de premsa de valoració dels canvis en l’executiu: “Aquesta vegada sí, hem pres conjuntament amb el president de la Generalitat, els consellers i el partit la decisió, i amb la determinació que les urnes es posin l’1 d’octubre”, ha dit. De fet, els consellers han renunciat voluntàriament als seus càrrers, fent, com ha dit Puigdemont, “un pas al costat” i no pas un cessament. 

Marta Pascal ha fet també una defensa dels consellers que han plegat, als quals des d’alguns sectors se’ls titlla d’autonomistes i de no compromesos amb el referèndum. En aquest sentit, Pascal ha sentenciat, en un missatge directe a la CUP i a ERC, que “no se’ns poden donar lliçons de compromís amb l’1 d’octubre“, perquè el PDeCAT “és l’únic partit que ha posat al servei d’aquest país dos presidents independentistes, Artur Mas i Carles Puigdemont”. 

 

Pascal ha reivindicat el PDeCAT com “un projecte imprescindible en el procés d’independència”, i ha afegit que “més que mai volem construir el nostre projecte propi, tenim tot el dret de fer-ho i l’obligació de consolidar un partit fort per representar la centralitat política, el centre polític, un partit sobiranista, obert i integrador”. I aquest projecte, ha afegit, “demana més que mai molta dedicació, i hem pogut comprovar la necessitat de dedicar-nos-hi en cos i ànima”. I la coordinadora del PDeCAT ha avançat que “en els propers dies i setmanes ens dedicarem en exclusiva a consolidar el nostre projecte polític, perquè és un partit que necessita aquest país per fer possible els anhels del poble”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa